Матео Бруни: Папа Франциск ще остане в болницата още няколко дни | VIDEO


„За да оптимизира медицинската и рехабилитационна терапия, Светият Отец ще остане хоспитализиран още няколко дни”. Това съобщи директорът на Ватиканския пресцентър Матео Бруни пред журналисти.

Папа Франциск, който е хоспитализиран в римската болница „Джемели“ „прекара спокоен ден и завърши постоперативото лечение“, каза Бруни.“ За да оптимизира медицинската и рехабилитационна терапия, Светият отец ще остане в болница още няколко дни“. „След молитвата Ангел Господен, вчера следобед, папа Франциск отслужи света литургия в частния параклис с персонала, който ежедневно се грижи за него“, допълни ватиканския говорител.

Матео Бруни също така припомни, че „вчера, преди молитвата Ангел Господен се е срещнал с няколко малки пациенти от близкото онкологично отделение със семействата им, които впоследствие го придружиха на терасата на десетия етаж за богородичната молитва. В края той поздрави пациентите, хоспитализирани на етажа, като проведе кратък разговор с медицинския и сестринския персонал“.

„Споделяйки радостта от победата на аржентинския и италианския национални футболни отбори с близки хора – заключи Бруни – Негово Светейшество се спря на значението на спорта и неговите ценности, както и на спортсменското умението да се приеме резултата, дори ако е загуба: „само по този начин, изправени пред трудностите в живота, винаги можем да продължим да се борим без да се отказваме, с надежда и доверие“.

Източник: Vatican News

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal