Ловчанският Митрополит г-н Гавриил отбеляза своя 71-ви рожден ден


Автор: Doxologia Infonews

На 16 юли 2021 Негово Високопреосвещенство Ловчанският Митрополит г-н Гавриил навърши 71 години.

От Doxologia Infonews поздравяваме Митрополит Гавриил за неговия празник и му пожелаваме да бъде здрав и по-разумен в действията и поведението си, като винаги помни, че като архипастир той трябва да служи на Господа Иисуса Христа и на своите по-малки братя и сестри (човеците), а не на Москва и управляващата власт в България.

Предвид напредналата възраст на Митрополит Гавриил, смятаме, че е крайно време той да осъзнае колко много вреди на Църквата, Йерархията, клира и вярващите в България, и в крайна сметка или да се промени към по-добро, или да се оттегли от Катедрата в Ловеч. Митрополит Гавриил може достойно да прослужи останалите години от своя живот дори и като един обикновен монах в монастир, където със своите свети молитви да моли Бога за спасението на нашите души и с послушанието си към своя игумен да се кае за греховете си.

Вярваме, че ако Митрополит Гавриил отстъпи Катедрата си на нов митрополит, който да бъде християнин с църковно съзнание, и съответно отиде в някой монастир, то Свещеният Синод на Българската Патриаршия няма да го изостави, но ще се грижи за него и ще му осигури всякакви човешки нужди.

Надяваме се, че Българската Патриаршия няма да изостави Митрополит Гавриил като един бъдещ обикновен монах, както например е изоставила бившия Старозагорски Митрополит Галактион, за когото наши източници от Старозагорска Митрополия, сред които клирици и вярващи, ни съобщават, че Галактион живее в изключителна мизерия и за него не се полагат никакви грижи не само от страна на Свещения Синод, но и от страна на настоящия Митрополит на Стара Загора г-н Киприан.

НА МНОГАЯ ЛЕТА, ВЛАДИКО!
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal