Костас Власис посети Антиохийския Патриарх Йоан X | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

На 22 юли 2021 Антиохийският Патриарх Йоан X беше посетен от зам.-министъра на външните работи на Гърция Костас Власис. Това съобщава пресслужбата на Патриаршията.

На срещата присъстваха представители от Гърция, между които посланикът на Гърция в Ливан г-жа Екатерини Фундулаки, консулът на Гърция в Ливан г-жа Атанасия Илиаки, както и клирици и представители от Антиохийската Църква.

Дискусията беше фокусирана върху начините за укрепване на сътрудничеството между Антиохийската Патриаршия и гръцкото правителство, особено с Богословската Школа „Свети Йоан Дамаскин“ в Баламанд.

Също така, беше обсъдена и ситуацията в региона и ролята на Антиохийската Патриаршия, т.е. да подкрепя и да утвърди своите членове в Сирия и Ливан, както и да строи мостове на комуникация с всички различни компоненти.

По време на срещата, присъстващите лица на срещата обсъдиха като цяло ситуацията в Православието и начините за укрепване на логиката за сближаване и диалог.

Започнах моето посещение в Ливан, срещайки се с Негово Божествено Блаженство Патриарха на Антиохия и целия Изток г-н г-н Йоан X в Патриаршеския Монастир в Баламанд, където изразих пълната подкрепа на гръцката държава в делото на Патриаршията, но и лично към него. В един труден период, Патриаршията представлява подкрепа за гръкоправославното паство и фар на надежда и стабилност в този район“, написа във Twitter зам.-министъра на външните работи на Гърция г-н Костас Власис.

След вчерашната ми среща с Н.Б.Б. Патриарха на Антиохия и на целия Изток г-н г-н Йоан X имах възможността да посетя Патриаршеския Монастир, Университета Баламанд, но и Богословската Школа „Свети Йоан Дамаскин“ в Баламанд“, допълни г-н Власис в Twitter.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal