Клирик от Грузинската Патриаршия, който призова за насилие над участниците в гей парада в Тбилиси, е аргосан


Автор: Александър Иванов

Протойерей Спиридон Цкипуришвили, който публично призова гражданите към насилие над участниците в гей парада в Тбилиси на 05 юли 2021, е временно аргосан. Това съобщава credo.press.

Бодбийският Архиепископ Яков каза, че Грузинската Патриаршия е порицала остро въпросния насилник в расо.

Нямаме затвори. Но ако смятате, че той е за затвора, заведете дело срещу него.“ – каза Яков.

Говорителят на Грузинската Патриаршия отец Андрия Джагмаидзе каза, че свещеникът е записал и разпространил видео, в което се извинява за постъпката си. „Това означава, че при следващо нарушение ще има тежко назакание. Ако има повторение на този случай, уведомете ни.“ – каза говорителят.

Припомняме, че отец Спиридон призова гражданите към насилие „заради Господ и Родината“. „Вие сте длъжни да прилагате насилие“ – заяви тогава клирикът.

Свещеникът и преди е използвал реч на омразата, казват от Credo.press.

От Doxologia Infonews призоваваме Грузинската Патриаршия не да аргосва, а да низвергне този и всички други грузински духовници, които призоваваха към насилие и самите те упражняваха насилие върху хомосексуалисти и журналисти по време на гей парада. Човек който призовава към насилие категорично не може да бъде свещеник, защото това противоречи на Свещените Канони и Учението на Православната Църква. В клира на Църквата нямат място насилници и хора без църковно съзнание с поведение повече на нацисти, отколкото на апостоли.

Припомняме, че именно Грузинската Патриаршия заедно с Патриарх Илия II и митрополитите подстрекаваха гражданите към насилие и именно тяхното поведение доведе до смъртта на телевизионен оператор, което тогава бе остро осъдено от Doxologia Infonews.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal