Кипърският Архиепископ Хрисостом: Ще орежем заплатите на свещеници, които подтикват вярващите да не се ваксинират и да не носят маски

In other languages: EL EN


Автор: Йордан Георгиев

Архиепископът на Нова Юстиниана и цял Кипър г-н г-н Хрисостом II предупреди, че ще ореже заплатите на свещеници, за които той получи оплаквания, че подтикват вярващите да не се ваксинират и да се черкуват без защитни маски, съобщава sigmalive.com.

Говорейки в централната емисия на държания канал, той заяви, че е дал указания да му донасят имената на тези духовници, които извършват такива действия. Той отбеляза, че който свещеник се противопостави на решенията на Архиепископията и Синода, трябва да бъде наказан.

Ще изглеждам много строг“, каза той.

Негово Блаженство заяви, че Свещеният Синод е издал Енциклика с препоръка за ваксиниране на вярващите, след съвети, получени от специалистите, подчертавайки, че той не приема конспиративните теории, които се развиват около ваксинационния план.

Според него, Свещеният Синод иска чрез своята Ециклика да призове хората да се ваксинират, за да може вирусът да бъде елиминиран.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal