Кипърският Архиепископ бе категоричен: Служителите от Архиепископията, които не се ваксинират, ще бъдат уволнени и това няма да подлежи на обсъждане

In other languages: EL – EN UA


Автор: Александър Иванов

Пред „Omega TV“ Архиепископът на Кипър Хрисостом II говори по въпроса за ваксинацията в Кипърската Архиепископия, предава orthodoxtimes.com.

По-конкретно той заяви:

Днес се обърнах към служителите в Архиепископията. Когато те се върнат на работа, защото след една седмица ще излязат в почивка, тези, които не са се ваксинирали, ще трябва да се ваксинират. Ако не го направят, въобще да не се връщат на работното си място. Да се считат за уволнени. Ще ги уволня и това няма да подлежи на обсъждане. Или ще бъдат убедени и ще идат да се ваксинират, или ще бъдат уволнени. Това е всичко. Крайно време е да се научат да уважават другите. Много скоро след празниците ще свикам Свещения Синод, защото всички трябва да се приземят на земята. Аз ги уважавам. Защо те мен не ме уважават? Аз няма да плащам заплати на такива, които не се подчиняват на заповедите на Синода.

Той отбеляза също, че се е ваксинирал с две дози, но тъй като има редица сериозни заболявания и ако се зарази с коронавирус, не е сигурно дали ще оживее.

Припомняме, че по-рано Архиепископът заяви, че „ще орежем заплатите на свещеници, които подтикват вярващите да не се ваксинират и да не носят маски

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal