Киевският Митрополит Епифаний участва в среща на ВСЦиРО с дипломати от G7 | СНИМКИ

In other languages: UKR


Автор: Александър Иванов

На 09 юли 2021 Киевският Митрополит Епифаний участва в среща на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации с посланици и дипломати на държавите от G7 и други страни. Това съобщава пресслужбата на Православната Църква на Украйна.

Срещата се проведе в Киев по покана на посланика на Великобритания в Украйна Мелинда Симънс.

По време на разговора страните разговаряха за ролята на църквите и религиозните организации в изграждането на мир и важната им роля в борбата с дезинформацията, предвид продължаващата руска агресия срещу Украйна.

Беше обсъдена засилената хуманитарна криза във временно окупираните територии на Украйна. Беше отбелязана необходимостта от по-активно участие на международната общност във възвръщането на религиозната свобода и другите човешки права в окупираните от Русия украински територии.

Участниците в срещата обмениха мнения относно борбата с домашното насилие, като взеха предвид различни подходи за решаването на този проблем.

Представители на дипломатическия корпус говориха за важността на ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Религиозните лидери подчертаха необходимостта от практически мерки за борба с домашното насилие.

Страните обсъдиха и въпросите за екологията и изменението на климата. Представителите на църквите и религиозните организации споделиха за усилията си в тази област, насочени към формиране на екологично съзнание в обществото.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal