Начало » Новини » Светът » Киевският Митрополит Епифаний проведе среща с Митрополита Старец на Халкидона Емануил | СНИМКИ

Киевският Митрополит Епифаний проведе среща с Митрополита Старец на Халкидона Емануил | СНИМКИ

In other languages: UA EL


На 28 юли 2021 Киевският Митрополит Епифаний беше посетен от Митрополита Старец на Халкидона Емануил, който пристигна в Киев като представител на Вселенския Патриарх Вартоломей по повод честването на 1033-годишнината от християнизацията на Рус-Украйна. Това съобщава pomisna.info.

Негово Блаженство благодари на Митрополит Емануил за съслужението му по време на Божествената Литургия и отправи сърдечни благодарности за трогателното послание на Вселенския Патриарх, което беше прочетено в Златовърхия Катедрален Храм от Митрополит Емануил.

Ние, Църквата и украинския народ, очакваме с нетърпение посещението на Негово Божествено Всесветейшество следващия месец. Това се потвърждава и от социологическите проучвания сред украинските граждани. И въпреки че Руската Църква в Украйна изразява недоволство от предстоящото посещение, ние знаем, че тя е малцинство.“ – каза Предстоятелят на ПЦУ.

Митрополит Емануил отново предаде поздравления и топли братски пожелания от Вселенския Патриарх към Митрополит Епифаний и цялата Православна Църква на Украйна.

Негово Божествено Всесветейшество ще дойде в Украйна в духа на любовта, пастирската грижа и мира по покана на поместната църква и украинската държава. Ние, заедно с Ваше Блаженство и представители на украинската държава, работим по подготовката за посещението и съм убеден, че то ще бъде успешно.“ – заяви представителят на Вселенския Патриарх.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal