ИЗВЪНРЕДНО: От Старозагорска Митрополия заявиха, че Митрополит Киприан не се е извинявал на Бойко Рашков. „Кой ти даде информация, че Митрополит Киприан се е извинил на тая свиня Рашков ???“ | СНИМКИ


Автор: Doxologia Infonews

На 06 юли 2021 в 20:34 ч. главният редактор на Doxologia Infonews г-н Йордан Георгиев получи съобщение по Viber от деловодителя на Старозагорска Митрополия иподякон Ангел Георгиев, който е и изключително близък до Старозагорския Митрополит Киприан.

В съобщението си Ангел Георгиев заявява следното:

Кой ти даде информация че митрополит Киприан се е извинил на тая свиня Рашков ??? И защо го пишете след като не е вярно? Може ли да ми отговориш??? Ти провери ли тази информация дали е вярно? Ако митрополита е искал да се извини той щеше да го направи публично и митрополита си стой твърдо зад думите който е написал вчера. Рашко може всичко да каже, но щом няма публична изява на владиката за извинение значи няма такова нещо. Да, извинение не е имало.

На въпроса от Йордан Георгиев: „А Митрополит Киприан, това няма ли да го заяви публично? Все пак е важно обществеността да разбере, че не се е извинил, според вашите думи с дядо Киприан.“, служителят от Старозагорска Митрополия заявява: „Той ще прецени това аз не знам.

Оставаме настрана това, че служител в структурите на Българската Патриаршия, и по-конкретно в Старозагорска Митрополия си позволява да нарича служебния вътрешен министър г-н Бойко Рашков – тая свиня“.

Важният въпрос е, къде е истината с „извинението“ на Старозагорския Митрополит Киприан към г-н Рашков? Надяваме се, че Митрополит Киприан ще излезе с публично изявление, с което да отрече разпространяваната от всички медии информация за такова извинение. Надяваме се също, че Митрополитът публично ще обяви, че г-н Рашков лъже, че митрополитът му се е извинявал. Освен това, от гледна точка на възпитанието и морала, ще заявим, че е некоректно Митрополит Киприан да действа чрез своите протежета.

Десет минути, след проведената дискусия с Ангел Георгиев, самият той си изтри съобщенията.

Изводите оставяме на вас.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal