ИЗВЪНРЕДНО: Отец Серафим (Огнян) Рангачев от Софийска Митрополия: „Аз също бях заплашван от отец Силвестър Янакиев“


Автор: Doxologia Infonews

След многото отправени обвинения срещу отец Силвестър Янакиев и отец Евгений Янакиев от Сливенска Митрополия, вкл. за това, че отец Силвестър е заплашвал и заплашва различни хора, между които и негови събратя свещеници, се оказа, че Силвестър е заплашвал и отец Серафим (известен във Facebook и като Огнян) Рангачев, който пък е клирик на Софийска Митрополия.

Това става ясно от самопризнание на отец Серафим във фейсбук групата Задругата.

В свой коментар (29.06.2021) той пише следното:

Отчето Янакиев си позволи да заплаши и мен, след като му казах в прав текст какво мисля за едни дивотии, от него сътворени. Е, наложи се да му обяснявам (все едно да доказваш, че водата е мокра), че ако в своята Епархия той може да дерибейства както си иска, относно клирик от друга Епархия (какъвто в случая съм аз) са му много къси ръчичките. Пиша го, защото бях потресен от неговата канонична неграмотност.

Потребител във Facebook с имената Таня Илиева Биринджиева отговаря на отец Серафим:

Според мен на Силвестър Янакиев му иде смелостта от съпругата му, която е прокурор в районна прокуратура Сливен.“ За информация на нашите читатели, ще коригираме с това, че съпругата на отец Силвестър – Надежда Янакиева – не е прокурор, а съдия в Окръжния съд в Сливен.

Важно е да припомним, че на 28 юни 2021 стана ясно, че отец Силвестър Янакиев е заплашвал отец Димитър Ингов от енорията на Храма Свети Димитрий Солунски в град Айтос, с думите: „Няма да се спра, сега започвам. Ти си следващия.“ Тогава отец Димитър Ингов запита: „Какво значи това. Дали ще ме сполети съдбата на отец Ромил от Айтос или нещо друго?

Важно е да се отбележи, че все още Сливенският Митрополит Йоаникий не е излязъл със становище относно множеството обвинения срещу клириците Силвестър и Евгений. Той нито е потвърдил, нито е отрекъл обвиненията срещу двамата свои клирици.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal