Игумения Сергия от Монастира на Света Ирина край Ксанти загина при тежка автомобилна катастрофа

69-годишната Игумения Сергия днес сутрина загуби живота си при автомобилна катастрофа на разклона Мангана-Ксанти

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 29 юли 2021, се престави в Господа на 69-годишна възраст, при автомобилна катастрофа, Игумения Сергия от Монастира на Света Ирина край Ксанти.

Днес сутринта монахинята намира своята смърт при разклона за Мангана край Ксанти.

При катастрофата Игумения Сергия умира, а 16-годишният ѝ спътник е тежко ранен, с множество фрактури, за което се е наложило да бъде опериран. Шофьорът на другия лек автомобил също има фрактури по тялото, но те не поставят в опасност неговия живот.

Към този момент, все още не са изяснени причините за силния сблъсък между двата автомобила. Резултатът е трагичната смърт на Игумения Сергия, един тежко ранен и един с леки фрактури по тялото.

Спасителните екипи са пристигнали по най-бързия начин, за да изкарат лицата от автомобилите, за да се предотврати най-лошото – възпламеняване на автомобилите.

Двата автомобила са смачкани от силния сблъсък.

Според съобщението на полицията катастрофата е станала в 9:30 ч. на разклона Ксанти-Мангана и второкласния път Неа Кесани-Аватос. Автомобилът е управляван от 69-годишната монахиня, пътувала с 16-годишно момче. Шофьорът на другия автомобил е на 58 години.

И тримата са откарани в Главната болница на Ксанти, където Игумения Сергия издъхва.

Πηγή: xanthinea.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal