Започна първата смяна на православния летен лагер за деца във Видинска Митрополия | СНИМКИ


С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, на 01.07.2021 г. в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“ започна първата смяна на православния летен лагер за деца, организиран от Видинска света митрополия.

За тазгодишното мото на лагера са избрани думите на Господа към Неговите ученици: „Аз съм пътят и истината, и животът“ (Иоан. 14:6. В дневния ред на всяка смяна са включени беседи, на които на децата се разкриват истините на нашата православна вяра по достъпен за тях начин.

Децата участват в ежедневното богослужение, изучават църковни молитви и песнопения. Програмата е разнообразена с ръчен труд, свързан с темата на лагерната смяна и провежданите беседи. Разходките из природата в околността, спортните игри и занимания, за които манастирът предлага чудесни условия, спомагат лагерният ден да се прекара пълноценно. Предвидена е и еднодневна екскурзия до Клисурски и Чипровски манастир, както и посещение на крепостта „Калето“ край гр. Монтана и други забележителности в града.

В края на смяната участниците се изповядват и приемат Свето Причастие. Смяната ще бъде закрита с тържество, на което децата ще представят наученото по време на лагера.

Нека участниците в православния лагер прекарат ползотворно времето си тук в дружба, доверие и взаимна любов, основани на Христовите добродетели и живот.

Източник: Видинска Митрополия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal