Завърши първата смяна на летния лагер за деца в Лопушанския Монастир | СНИМКИ


На 10-и юни, с тържество завърши първата смяна на Православния летен лагер за деца в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“.

Децата изпълниха пред родителите си църковни песнопения, които бяха заучили по време на заниманията и при участието си в богослуженията по време на лагера. С вдъхновение те рецитираха стихотворения, посветени на български светии, във връзка с празника на Всички български светии, който се празнуваше в периода на смяната. Зарадваха близките си и с представената от тях сценка по евангелска притча.

По време на смяната децата активно участваха в ежедневното богослужение, създадоха нови приятелства, подкрепяха се във възникващи трудности, обогатиха познанията и опита си за вярата и духовния живот.

На еднодневната екскурзия, включена в лагерната програма, лагерниците посетиха Клисурския манастир „Св св. Кирил и Методий“, разгледаха забележителности в гр. Монтана и завършиха с посещение на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски“, където взеха и участие във вечерното богослужение.

В края на смяната, с голямо вълнение децата се изповядаха и приеха Св. Причастие, някои от тях за първи път.

Нека Бог пази и помага децата да раснат в Христовите добродетели за слава Божия, за утеха на родителите си и за полза на Църквата и Отечеството ни. Амин.

Източник: Видинска Митрополия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal