Жена се „влюби“ в Свети Нектарий Егински, благодарение на скандалния журналист и бизнесмен със светци, икони, книжки и филмчета – Ангел Бончев


Жена заяви, че се е „влюбила“ в Свети Нектарий Егински, което станало благодарение на скандалния журналист Ангел Бончев, бизнесмен със светци, православни икони, книжки и филмчета, който от близо две-три години се скита из българските храмове, за да рекламира свои трудове за Свети Ефрем Нови (Светецът светкавица) и Свети Никифор Прокажени, а вече и за Свети Нектарий Егински.

По-рано ви разказахме за Ангел Бончев и за неговия сътрудник Ангел Карадаков, който чрез своя сайт „Добротолюбие“ спомага за осъществяване дейността, имаща за цел печелене на пари на гърба на некатехизирания народ в България, който пък е известен със своето чудопоклонничество. Г-н Бончев заедно с български духовници имат уговорка да печелят пари на гърба на некатехизираните вярващи. Така, подобно на протестантските пастори, Бончев обикаля из България да разнася иконите на двама светци, никому неизвестни в България; всичко с помощта и съдействието на уебсайта „Добротолюбие“. Печалбата от прехласващите се по чудеса и икони невежи българи се дели между Бончев, уебсайта „Добротолюбие“ и конкретния свещеник, който е приел в своята енория/своя храм съответните икони, книжки и т.н.

На 24 юли 2021 Ангел Бончев публикува на страницата си във Facebook снимка на жена, която, според Бончев, е заявила, че се е „влюбила“ в Свети Нектарий Егински, след като прочела книгата „Светецът на моето сърце”.

Мнения: „Влюбих се в св. Нектарий, след като прочетох житието му в книгата „Светецът на моето сърце“. Той може да бъде велик пример за нас в търпението и смирението. Благодаря ти, Ангеле, за този труд!“
Анна Ангелова
“ – гласи текстът на публикацията.

От Doxologia Infonews за пореден път настояваме Свещеният Синод на Българската Патриаршия да обяви Ангел Бончев за лъжеучител, който заблуждава вярващите в България и се възползва от тяхната сляпа вяра за собствени облаги. Синодът и митрополитите са длъжни да обявяват когато има такива вълци в овчи кожи, които заблуждават и съблазняват пасомите. Или поне такава е практиката и традицията във всички поместни православни църкви по света, и като цяло в Православната Църква.

От Doxologia Infonews заявяваме, че ако Свещеният Синод продължава с това гробно мълчание и бездействие, което не му е позволено нито от Свещените Канони, нито от Устава на Българската Патриаршия, то тогава, също както 99% от българските граждани, ще се замислим дали е нужен настоящият състав на Свещения Синод, или е крайно време всички митрополити да бъдат отстранени и да се назначат нови хора, които да работят в полза на Църквата, а не в своя лична полза и в полза на престъпниците, масоните, ченгетата, мутрите, политиците и русофилите в България.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal