ЕКСКЛУЗИВНО: Вселенският Патриарх е изказал недоволство относно решението на Синода на Еладската Църква да назначава екзарси митрополити в митрополиите от Новите земи

In other languages: ELEN


Автор: Ефи Ефтимиу

Превод: Йордан Георгиев

Реакции във Фанар предизвика решението на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква относно назначаването на Екзарх Митрополит в митрополии с безпомощни, възрастни йерарси или такива, които имат сериозни здравословни проблеми.

Според информацията на orthodoxtimes.gr, въпросът е обсъждан по време на вчерашното заседание на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, което се проведе във Фанар.

Оттам са изказали своето недоволство за тази инициатива на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква, тъй като вероятно ще засегне и митрополии от Новите земи (митрополии от диоцеза на Вселенската Патриаршия, предоставени административно на Еладската Църква за управление – Бел. прев.).

Вселенският Патриарх ще изпрати писмо до Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним, в което ще изрази своето недоволство и противопоставяне на решението на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal