Начало » Новини » Светът » ЕКСКЛУЗИВНО: Вселенският Патриарх е изказал недоволство относно решението на Синода на Еладската Църква да назначава екзарси митрополити в митрополиите от Новите земи

ЕКСКЛУЗИВНО: Вселенският Патриарх е изказал недоволство относно решението на Синода на Еладската Църква да назначава екзарси митрополити в митрополиите от Новите земи

In other languages: ELEN


Автор: Ефи Ефтимиу

Превод: Йордан Георгиев

Реакции във Фанар предизвика решението на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква относно назначаването на Екзарх Митрополит в митрополии с безпомощни, възрастни йерарси или такива, които имат сериозни здравословни проблеми.

Според информацията на orthodoxtimes.gr, въпросът е обсъждан по време на вчерашното заседание на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, което се проведе във Фанар.

Оттам са изказали своето недоволство за тази инициатива на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква, тъй като вероятно ще засегне и митрополии от Новите земи (митрополии от диоцеза на Вселенската Патриаршия, предоставени административно на Еладската Църква за управление – Бел. прев.).

Вселенският Патриарх ще изпрати писмо до Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним, в което ще изрази своето недоволство и противопоставяне на решението на Постоянния Свещен Синод на Еладската Църква.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal