Дубнинският Митрополит Йоан се подписа под свой призив за ваксинация като „вашият ваксиниран Архиепископ“


Автор: Александър Иванов

Дубнинският Митрополит Йоан, който управлява Архиепископията на западноевропейските енории с руска традиция, с нестандартна форма на подписване.

Под послание на френски език, с което призовава вярващите да се ваксинират срещу коронавирус, Митрополит Йоан се е подписал като „вашият ваксиниран Архиепископ“.

А ето и част от призива на Митрополит Йоан:

Скъпи братя и сестри, в нашите страни се наблюдава скок на COVID-19 под формата на новия вариант DELTA, и силно се препоръчва ваксинацията, за да се ограничи тази пандемия. Всички ние сме отговорни за защитата на нашите общности, семейства и нас самите от тази заразна болест. Призоваваме ви да се ваксинирате, така че нашите църкви да останат отворени и достъпни за всички. Също така ви напомняме, че въпреки ваксинацията е необходимо да се спазват санитарните мерки, а именно: дезинфекция на ръцете и задължително носене на предпазни маски. Нека ви напомня, че някои от нашите храмове бяха затворени по време на втората вълна от ковид пандемията, а причината беше небрежното поведение на някои вярващи. Надявам се, че всички ще бъдем бдителни и отговорни! Знайте, че вашите епископи и много клирици вече са ваксинирани. Моля се за вас и ви пожелавам хубаво лято.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal