Начало » Новини » Мнения » ДИВНИ „ЧУДЕСА“ В СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ! В Ямбол жена се задавила по време на хранене, и щом се помолила на Свети Ефрем Нови – дихателните ѝ пътища били освободени

ДИВНИ „ЧУДЕСА“ В СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ! В Ямбол жена се задавила по време на хранене, и щом се помолила на Свети Ефрем Нови – дихателните ѝ пътища били освободени


Автор: Doxologia Infonews

По българските земи продължават да се случват дивни „чудеса“. О, Господи, помилуй!

По-спокойно…

Не си мислете, че се е случило някое чудо от рода на милосърдна дейност от страна на българските митрополити, да са излезли на площада да дарят трошичка хляб на бедните граждани. Не.

Тук „чудото“ е още по-невероятно.

Спомняте си за бизнесмена със светци, православни икони и книжки, който от близо две-три години се скита из нашите храмове, за да рекламира свои трудове за Свети Ефрем Нови (Светецът светкавица) и Свети Никифор Прокажени, както и да пропагандира на вярващите в България въпросните двама светци, за които повечето от тях не са и чували, та добре че беше великият г-н Ангел Бончев (а не Българската Патриаршия), за да разберат българите, че има такива светци с такива имена.

Та същият бизнесмен обяви нова порция „чудеса“, случили се благодарение на неговата търговия. И то не къде да е, а в ортодоксалната, канонична, хетеросексуална и антиваксърска Сливенска Митрополия.

Както по-рано ви обяснихме, г-н Бончев заедно с български духовници имат уговорка да печелят пари на гърба на некатехизирания народ в България, който пък е известен със своето чудопоклонничество. Така, подобно на протестантските пастори, Ангел Бончев обикаля из България да разнася иконите на двама светци, никому неизвестни в България; всичко с помощта и съдействието на уебсайта „Добротолюбие“. Печалбата от прехласващите се по чудеса и икони невежи българи се дели между Бончев, уебсайта „Добротолюбие“ и конкретния свещеник, който е приел в своята енория/своя храм съответните икони, книжки и т.н.

Първата гавра със светците, описана в разказ и публикувана в „Добротолюбие“ със заглавие „ЧУДО…“, а след това разобличена от Doxologia Infonews – можете да прочетете тук.

А сега ви представяме втората гавра или втората порция събития, обявени за „чудеса“ от духовния пътеводител Ангел Бончев.

Св. Ефрем Нови, който идва в Сливен на 22 юни, извърши 4 чудеса в Ямбол и Тополовград“ – заяви Бончев на страницата си във Facebook.

Свидетелствата в Ямбол бяха представени пред енорийския свещеник архим. Димитрий, по време на престоя на иконата в града преди дни. Жена на 60-годишна възраст на име Юлияна (на снимката), разкри за мигновена помощ при задавяне. По време на хранене, дамата се задавила и в момента, в който била пред задушаване, призовала в мислите си св. Ефрем Нови с думите „Свети Ефрем, помогни ми“, и веднага дихателните й пътища били освободени. Тя отдава спасяването си изцяло на свети Ефрем Нови, който е най-обичания й светия. Друга жена на име Марияна, без да споделя подробности, разказа накратко, че неин племеник е бил изцерен от свети Ефрем Нови. За благодарност тя обсипа иконата на свети Ефрем Нови с красиви бели рози при престоя на иконата в Ямбол.

Другото чудо, за което стана ясно е на млада двойка от София, които неотдавна са преживели тежка ковид инфекция. Момчето, разказа за молитвите към св. Ефрем и помощта, която е получило, като състоянието му е било много тежко. Молил се е на светия великомъченик и чудотворе Ефрем Нови, като той също отдава своето излекуване на чудотворството на св. Ефрем. За да благодарят на светията, той и неговата съпруга, дойдоа специално от София и се поклониха на иконата.

Младата жена Петя Петрова от Тополовград също е преживяла тежък ковид и нейният разказ беше следният: „Моята баба има книгата и иконата на св. Ефрем Нови и когато започнах да се влошавам, тя ми ги даде и ми заръча да се моля на светеца. Не спирах да го призовавам с молитвите, които са в книгата на Ангел Бончев „Свети великомъченик и чудотвоец Ефрем Нови“ и наистина дължа изцерението си изцяло на този велик светец. Благодарна съм му. Цял ден стоях пред иконата да му благодаря, когато беше в Тополовград!

Първото със задавянето няма да го коментираме. Само ще изкажем съжалението си за духовното състояние на Бончев и на хората, които за съжаление му се водят по акъла, но най-вече за духовника Архимандрит Димитрий Драганов, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, според когото явно е съвсем нормално в неговата енория в Ямбол да се разпространяват информации за фалшиви „чудеса“ и хората да профанизират Православната вяра и да се гаврят с едни светци. Жалко за такива хора, които се възползват от наивната вяра на едни християни, с цел да печелят пари от тяхното чистосърдечие.

Но по-надолу Бончев твърди, че различни хора, които са боледували тежко от COVID-19, се били излекували благодарение на молитвеното застъпничество на Свети Ефрем Нови.

Ние питаме, как така тези хора са страдали от коронавирус, при положение, че през март 2020 Ангел Бончев и „Добротолюбие“ обявиха, че Свети Никифор Прокажени се явил на някаква жена и ѝ заявил, че България щяла да бъде запазена от коронавируса!? Та дори светецът ѝ казал да пием мащерка, че убивала вирусите, и да сме посещавали храмовете в пандемията, защото в тях (сградите) нямало никаква зараза и никой не можел да се зарази. Че и петохлебие за българския народ трябвало да направи завалийката.

Боим се, че целият този цирк и протестантизъм се покровителства от Свещения Синод на Българската Патриаршия, за да се осигуряват що годе някакви приходи за храмовете, на гърба на чудопоклонниците, тъй като нормалните хора в България все повече и повече престават да ходят на църква гледайки какво се случва в Българската Патриаршия.

Пък и самият факт, че все още Свещеният Синод не е обърнал внимание на този и на нито един друг проблем, случващ се в Българската Църква и българската държава, говори достатъчно.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal