Гръцкият премиер благодари на Митрополитите на Месиния и на Трифилия за техния принос във ваксинацията | СНИМКИ

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 19 юли 2021, министър-предеседателят на Гърция г-н Кириакос Мицотакис посети област Месиния. След посещението му по различни инфраструктурни обекти в района на Трифилия, г-н Мицотакис посети историческия Храм Преображение Господне в Християнуполис, който е един от най-важните християнски паметници на п-ов Пелопонес.

Там беше посрещнат от Митрополита на Трифилия и Олимпия г-н Хрисостом и Митрополита на Месиния г-н Хрисостом.

Кириакос Мицотакис преди всичко благодари на двамата Архиереи за техния прием, но за приноса им във ваксинационната кампания и ваксинирането като цяло. След това, той заедно с министъра на културата г-жа Лина Мендони и кмета на Трифилия г-н Георгиос Левендакис посетиха историческия храм за да се запознаят отвътре с реставрацията и консервацията му.

Г-н Мицотакис в края на посещението заяви, че е доволен и възхитен от мащабите е великолепието на този исторически храм като заяви, че популяризирането на храма и прилежаваща го среда, както и възстановяването на по-новия храм ще засилят интереса на посетителите, създавайки едно културно място с особено значение за региона.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal