Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи получи почетна награда от Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция


Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди получи почетна награда от Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция (YTB).

Отличието беше връчено на първата по рода си церемония, която се състоя в Анкара. По време на тържественото събитие бяха наградени четирима възпитаници на турски университети, които след завършване на образованието си благодарение на подкрепата от Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности, са дали своя принос за развитието на държавите, където живеят и продължават своя професионален път и обществената си дейност.

Главният мюфтия получи своето отличие от министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Нури Ерсой. Д-р Мустафа Хаджи Ходжаефенди благодари за високата оценка за постигнатото от него. Той подчерта, че като възпитаник на Мармарския университет, който е защитил докторантура на тема „Социология на религиите“, е изключително доволен от своето образование и възможността за развиване на научна дейност.

Главният мюфтия припомни, че образованието е сред най-важните завети на Аллах Теаля и основен приоритет на Мюсюлманското изповедание в България, което той ръководи.

Награди по време на церемонията бяха връчени и на Феннан Мохаммед от Етиопия – в категорията „Икономика и предприемачество“, Байрам Помак от Косово – в категорията „Журналистика и масови комуникации“ и Фазълбек Мустанов от Казахстан – в категорията „Спорт и изкуства“.

След церемонията по награждаването бяха връчени дипломи на успешно завършили в Турция чуждестранни студенти.

Източник: grandmufti.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal