В Индия пастор е бил убит заради вярата си


Индийски пастир, на име Винод Кумар, е убит заради дързостта си да споделя вярата си в любовта и прошката на Господ Исус Христос със своите сънародници. Това се случва на 30 юни, съгласно публикация на християнската медия Morning Star News.

Сону Кашяп, индус от село Сангои в област, щат Харяна, е нападнал пастир Винод Кумар с дървена греда около 20:00 часа, съобщават източници.

След като провел онлайн богослужение в домашната си църква същата вечер, пастирът получил обаждане от братa на Кашяп да посети болен селянин. Той бил нападнат, след като напуснал дома на болния, казва съпругата на пастир Кумар. Сунита Кумар казва, че Кашяп е чакал в засада, докато съпругът ѝ се качвал на мотора си с намерение да се прибере у дома.

„Той нападнал отзад неочаквано, без Винод да предполага“, казва тя пред Morning Star News. „Той го ударил силно по главата три пъти, продължил да го удря и след като паднал от мотора. Продължил да го удря, докато черепът му не се счупил.“

Старшият пастир Сомпал Калре, наставник на убития църковен лидер, който го довел до вярата в Христос преди 25 години, казва, че съседите са намерили Кашяп да стои с дървената греда в ръка, докато пастир Кумар лежал мъртъв. Веднага уведомили полицията.

„Но преди да пристигне полицията, селяните хванали Сону и започнали да го удрят“, казва пастор Калре. „Полицията пристигнала навреме и спасила Сону от ръцете на разгневените селяни, иначе тълпата щяла да го убие.“

Бащата и братът на убиеца също са получили обвинение за планиране на убийството, което предварително е обмислено до най-малката подробност.

След като е повярвал в Христос пастир Кумар се е обучавал в Библейски колеж, но по-късно се е върнал, за да служи в родното си селище и много ревностно свидетелствал за вярата си.

Пастирът е известен със своята кротост и смирение, както и с готовността да помага на всички в селото. Освен в родното си село, той обикалял да проповядва и служи в още 18 села.

По време на кремацията му се събрали над 700 души, за да изразят своята почит към един Христос служител, който на дело показвал на ближните Божията любов.

Източник: evangelskivestnik.net

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal