Вселенският Патриарх Вартоломей: Ваксинирането е въпрос не само на необходимост или избор, но и на отговорност към ближния

In other languages: EL


Превод: Йордан Георгиев

Недопустимо е, при толкова много жертви и толкова много болка да има хора, които отричат реалността на пандемията, считайки я за изобретение на различни кръгове. Още по-провокативно е когато такива възгледи се изразяват от християни, често от клирици, които се самопровъзгласяват за защитници на техния Бог.

Новият Завет уверява, че който не обича човека, не може да обича и Бога. Такива хора за безразлични за защитата на техния ближен. Отхвърлянето на маската и на всички мерки за защита не идват просто от незнание, а от некрозата (умъртвяването) на любовта между тях.

Когато науката създава благоприятни перспективи за бъдещето на човечеството, това е дар от небето […] [Ваксината] не е […] само въпрос на необходимост или избор, но и на отговорност към ближния. За това се надявам скоро да се ваксинира голяма част от световното население така че да се спре разпространението на смъртоносния вирус“.

Вселенски Патриарх Вартоломей

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal