Военноморска делегация от Кипър посети Йерусалимската Патриаршия | СНИМКИ

In other languages: GREN


Автор: Йордан Георгиев

В събота сутринта, 03 юли 2021 г., военноморска делегация от Кипърската Република под командването на командир г-н Георгиос Папаклеовулос посети Йерусалимската Патриаршия, по време на своя престой в пристанището в Хайфа, Израел за поддръжката на кораба „Комодор Андреас Йоанидис“.

Делегацията беше приета от Йерусалимския Патриарх Теофил III и Божигробските отци. Патриарх Теофил спомена за многогодишната духовна връзка на Йерусалимската Патриаршия с Кипърската Църква чрез Светите Апостоли Павел и Варнава, като последният е основател на Кипърската Църква.

След края на своето приветствено слово, Патриархът благослови делегацията и пожела на командира на кораба и неговите колеги много успехи, безопасно завръщане в родината им и запазването на нейната цялост, имайки предвид годишнината от турската окупация на северната част на о-в Кипър.

Патриархът подари г-н Папаклеовулос икона на Богородица и на Свещения Едикул на Гроба Господен, както и икони на Богородица на всеки един от двадесетте членове на делегацията.

От своя страна, командирът подари на Патриарха Герба на кораба „Комодор Андреас Йоанидис“.

Приемайки благословията на Негово Божествено Блаженство, членовете на делегацията посетиха Храма на Божи Гроб за да се поклонят.

Източник: Πατριαρχείον Ιεροσολύμων | Patriarchate of Jerusalem

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal