Начало » Новини » Фалшиви новини » ВНИМАНИЕ: Разпространяват снимки с фалшива информация, че Свети Ефрем Нови се явил при пожарите в Кипър | СНИМКИ

ВНИМАНИЕ: Разпространяват снимки с фалшива информация, че Свети Ефрем Нови се явил при пожарите в Кипър | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

От вчера в интернет и социалните мрежи се разпространяват снимки, на които потребители виждат „образа“ на Свети Ефрем Нови, който е сред пламъците на пожара, обхванал планинските райони около Лимасол и Ларнака.

Пожарът погуби живота на четирима египетски работници и унищожи много домове, гори, земеделски имоти, и предизвика екологична катастрофа.

Разпространяваните снимки са взети от репортаж на кипърското държавно радио и са направени по време на горенето на къща на свещеник в селището Аракапас.

В различни християно-талибански сайтове и групи, православни чудопоклонници видяха на снимките Свети Ефрем Нови.

ЧУДО: СВЕТИ ЕФРЕМ СЕ ЯВИ СРЕД ПЛАМЪЦИТЕ, ЗА ДА НИ СПАСИ“ – пишат християно-талибаните.

Но от alphanews.live са разследвали този случай и са сравнили оригиналните снимки от горящата къща със снимките, разпространявани в интернет.

Изводът им е, че т.нар. „образ“ на Свети Ефрем всъщност е външният комин на горящата къща на свещеника.

Всичко това за пореден път показва колко опасно е религиозното невежество, желанието за чудеса, за явявания на светии и т.н. Всичко това профанизира Православната вяра и дава допълни средства в ръцете на атеистите и враговете на Църквата, които да използват такива фалшиви новини, за да могат да атакуват самата Църква, поставяйки етикет на вярващите, че са психично болни.

Всичко това е не само кощунство със светеца, но е и една недопустима гавра с вярата на хората (в случая сляпата вяра) от страна на популяризиращите въпросния фейк.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal