ВНИМАНИЕ: Разпространяват снимки с фалшива информация, че Свети Ефрем Нови се явил при пожарите в Кипър | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

От вчера в интернет и социалните мрежи се разпространяват снимки, на които потребители виждат „образа“ на Свети Ефрем Нови, който е сред пламъците на пожара, обхванал планинските райони около Лимасол и Ларнака.

Пожарът погуби живота на четирима египетски работници и унищожи много домове, гори, земеделски имоти, и предизвика екологична катастрофа.

Разпространяваните снимки са взети от репортаж на кипърското държавно радио и са направени по време на горенето на къща на свещеник в селището Аракапас.

В различни християно-талибански сайтове и групи, православни чудопоклонници видяха на снимките Свети Ефрем Нови.

ЧУДО: СВЕТИ ЕФРЕМ СЕ ЯВИ СРЕД ПЛАМЪЦИТЕ, ЗА ДА НИ СПАСИ“ – пишат християно-талибаните.

Но от alphanews.live са разследвали този случай и са сравнили оригиналните снимки от горящата къща със снимките, разпространявани в интернет.

Изводът им е, че т.нар. „образ“ на Свети Ефрем всъщност е външният комин на горящата къща на свещеника.

Всичко това за пореден път показва колко опасно е религиозното невежество, желанието за чудеса, за явявания на светии и т.н. Всичко това профанизира Православната вяра и дава допълни средства в ръцете на атеистите и враговете на Църквата, които да използват такива фалшиви новини, за да могат да атакуват самата Църква, поставяйки етикет на вярващите, че са психично болни.

Всичко това е не само кощунство със светеца, но е и една недопустима гавра с вярата на хората (в случая сляпата вяра) от страна на популяризиращите въпросния фейк.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal