Влизането в църква, мол или музей във Франция – само с ковид пропуск

EU Digital COVID Certificate


Затягат още мерките срещу разпространението на Ковид-19 във Франция. Дават се повече възможности за имунизирани или преболедували, както и за хора с отрицателен тест.

Антиковиден санитарен пропуск ще трябва да бъде представян в редица обекти във Франция, където се събират най-малко 50 души.

Това важи и за зали за спектакли, спортни съоръжения, панаири, браншови изложения, музеи, търговски обекти. В пропуска трябва да пише дали човекът е преминал пълен цикъл на ваксинация, има негативен резултат от скорошен тест или е с придобит имунитет. Списъкът включва още библиотеки, храмове, кина, циркове, игрални зали и др.

Такива изисквания имаше и досега, но вече драстично се намалява бройката на хората, които се събират на едно място, предаде БТА.

Остават обаче неясноти във връзка с прилагането му в търговските центрове – правителството смята да остави задължително представянето на такива пропуски и там, но трябва да намери подходяща формулировка, за да се съобрази с мнението на консултативния Държавен съвет, че достъпът до блага от първа необходимост следва да бъде гарантиран.

Част от мерките, които правителството прие вчера, е и задължителната ваксинация за специалистите по здравни грижи.

Източник: bgonair.bg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal