Вицепремиерът и министър на външните работи на Ливан посети Атинския Архиепископ Йероним в Атина | СНИМКИ

In other languages: EL


Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II се срещна с вицепремиера, министър на външните работи и отбраната на Ливан, г-жа Зейна Акар, днес по обяд в Архиепископския палат.

Негово Блаженство приветства г-жа Акар като се позова на историята на Ливан, но също и на отношенията между двата народа. Той говори за проблемите, с които се сблъскваме, особено заради пандемията, като подчерта, че в такива моменти трябва да има постоянен контакт и обмен на мнения. Той също така говори за сътрудничеството на науката с вярата, за да се справят с пандемията в полза на хората, като посочи, че болестите се превръщат в точка за експлоатация от различни хора, които обслужват лични цели. В същото време, Архиепископът изпрати послание за единство до ливанския народ като му пожела търпение за да може да се справи с изпитанията.

От своя страна, г-жа Акар благодари на Архиепископа за срещата, като отбеляза, че има много общи елементи, които свързват двата народа. Тя говори за успешното справяне с пандемичната криза в Гърция, като подчерта, че би искала от контактите, които е имала с няколко държавни служители да може да извлече ползва от начина, по който Гърция се справи с кризата. Тя също така се позова на развитиетио на пандемията в нейната страна, като подчерта, че в началото е имало много случаи на заразени и много починали, след това ситуацията се е подобрила, а сега случаите са започнали да се увеличават отново, както в Гърция, вероятно заради мутациите на вируса. Г-жа Акар също така отправи официална покана до Архиепископа на Атина да посети Ливан.

На срещата присъстваха и протосингелът на Архиепископията, Архимандрит Варнавас Теохарис, заместник-главнит архиерейски наместник Архимандрит Евгениос Пандзаридис, заместник-директорът на Сдружението за пастирско обучение Архимандрит Теологос Александракис, както и сътрудници на г-жа Акар.

Източник: Εκκλησία της Ελλάδος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal