Виновни ли са Българският Патриарх и Митрополитите за ежедневната смърт, причинена от коронавирус и от катастрофи по пътищата в България


Автор: Doxologia Infonews

„В стил Пловдивдивски Митрополит Николай“, през последните три седмици непрекъснато ставаме свидетели на минимум по две катастрофи на ден по българските пътища. Също така всеки ден има по някое блъснато дете на пътя.

За съжаление, резултатите от тези инциденти почти винаги завършват със смърт.

Смъртта по пътищата зачести през последните както казахме три седмици.

Както от друга смърт, например причинена от коронавирус, така и от тази по пътищата, Българската Патриаршия както виждаме не се трогва.

Не знаем ако стане война дали поне тогава тя ще се трогне.

Но се питаме, какво трябва да се случи, че Свещеният Синод да излезе с някаква енциклика по отношение на високата смъртност и зачестилите катастрофи? Какво трябва да стане, че Синодът да реши да отслужи поне една Панихида за починалите и Молебен за здраве?

Има ли в България митрополити, които да ги е грижа за паството им, за да призоват водачите да карат внимателно по пътищата, както и гражданите да се ваксинират и да спазват ковид мерките, за да се намали тази смъртност?

Има въобще някаква дейност тази Църква, наречена Българска Патриаршия? Какво правят митрополитите? Нито заседават, нито извършват милосърдна дейност, нито извършват мисионерска и социална дейност, нито се срещат с вярващите, нито оказват пастирска грижа и внимание на хората, нито просвещават вярващите? Какво правят!?

Къде е Църквата в България!? Защо Църквата изостави своите чеда? Не се ли превърна тя от майка в мащеха? Или просто никога не е била майка, както и ние християните в България никога не сме били нейни чеда. Една майка винаги закриля и брани децата си.

Такива майки са Вселенската Патриаршия, Еладската Църква, Румънската Църква и повечето останали поместни православни църкви. Там никога няма да видите изоставени вярващи. Такива осиротели църковно деца, каквито са вярващите в България – няма никъде другаде по света.

Всъщност, ако започнем да разсъждаваме по извратената логика на Пловдивския Митрополит Николай, който обича да търси символика във всеки един злощастен случай и който, припомняме, на 06 септември 2009 обвини Мадона за трагичния инцидент със загиналите българи при потъването на туристическия кораб в Охридското езеро[1], можем да кажем, че за всичките завършили със смърт автомобилни катастрофи през последните три седмици, както и за високата смъртност от коронавирус в България (вкл. на клирици и вярващи), са виновни най-вече Българският Патриарх и Митрополитите, които не се молят общо чрез Панихиди и Молебени и които нито веднъж не призоваха българските граждани да бъдат внимателни по пътищата, да се ваксинират и да спазват мерките срещу разпространението на коронавирус.

Бездействието и безразличието на българските патриарх и митрополити ни донесоха най-много смърт. И духовна, и физическа.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal