Бойко Рашков: Борисов иска съдействие от митрополитите след като е раздавал държавни пари за църкви. Тоест, той е сключил една сделка с давност с Българската Църква


Автор: Doxologia Infonews

В изявление на 05 юли 2021 служебният вътрешен министър г-н Бойко Рашков потвърди изводите на Doxologia Infonews от 04.07.2021, че Бойко Борисов е раздавал пари на Българската Патриаршия с цел – да може след това Синодът да му се отплати като го подкрепи в неговата политическа дейност. Вчера Борисов заяви: „Много са ми интересни да чуя сега и владиците какво казват. На всеки Министерски съвет искаха за Ловеч училища духовни, катедрали, църкви. Кой сега им дава нещо. За манастири, за джамии. Нищо. Едно такова мълчание.

Ето какво каза и г-н Рашков:

Направи ми и едно друго нещо много силно впечатление. Вече стана ясно колко вярва в Бог Борисов. Нали стана ясно вече? Той се кръсти навсякъде където го видите, и казва колко е набожен, колко вярва в Господ. И сега стана ясно защо са тези твърдения. Защото разчита на владиците. Това го чухме и четохме вчера. Тоест той е осигурявал средства за църквите, за някои митрополити, както казва и за училища, църкви, джамии и т.н. Но целта не е нещо друго. Целта е сега вече, в периода когато сме изправени пред избори за Народно събрание на 11 юли, той (Борисов) да иска от тях (митрополитите) съдействие. Тоест, Борисов по такъв начин е сключил една сделка с давност отпреди няколко години с Българската Църква.

Припомняме, че митрополити от Българската Патриаршия вече започнаха да агитират за своя спонсор Бойко Борисов. Така например, на 11 юни 2021, от Божия дом Пловдивският Митрополит Николай за пореден път – в пълно нарушение на Свещените Канони и Устава на БПЦ – говори за политика, вместо за Бога. Тогава той пожела успех на ПП ГЕРБ, чиито членове хулят Бога, обиждат Митрополитите и се подиграват с Българската Патриаршия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal