Бойко Борисов очаква по-силна подкрепа от Синода на Българската Патриаршия в неговата политическа кампания, заради държавните пари, които им е раздал | VIDEO


Автор: Doxologia Infonews

Бойко Борисов реши да замеси и митрополитите в предизборната си кампания. На 04 юли 2021 той се включи във Facebook от тетевенското село Рибарица, където говори пред симпатизанти на ПП ГЕРБ.

Много са ми интересни да чуя сега и владиците какво казват. На всеки Министерски съвет искаха за Ловеч училища духовни, катедрали, църкви. Кой сега им дава нещо. За манастири, за джамии. Нищо. Едно такова мълчание.“ – каза Борисов.

Борисов изрази мнение, че очаква по-силна подкрепа от Синода на Българската Патриаршия в неговата политическа кампания.

Според Борисов, след като той е помогнал за строеж на църкви и джамии с държавни пари, от парите на всички данъкоплатци в България (православни, римокатолици, протестанти, сектанти, мюсюлмани, юдеи, атеисти и др.), очаква от тях да му се отплатят като го подкрепят по-активно в неговата предизборна кампания.

Отделно, Борисов налива масло в огъня, заявявайки: Ето, аз им давах пари за еди-какво си, а сега никой не им дава пари. Това показва, че този човек не само, че не е християнин, но е и изключително лукав и вреден за Църквата.

Оказва се, че той е раздавал пари с цел – да може след това Синодът да му се отплати като го подкрепи в неговата политическа дейност. На това му се казва, с чужда пита помен прави. От друга страна, това че някои митрополити са си дали задниците под наем на Бойко Борисов, това не означава, че заради тяхната наивност ще се слага петно върху цялата Църква в България и че тя ще бъде използвана за угодата на лидера на Правителствата, по време на които са прикривани престъпления на лицата, посочени в доклада „Магнитски“ на финансовото министерство на САЩ.

Ако парите бяха на Борисов и гербаджиите, тогава бихме разбрали неговото негодувание. Но това не са неговите пари. Това са нашите пари. И Борисов не е питал хората дали са съгласни техните пари да се раздават за храмове, а след това съответните религиозни лидери да му оказват нужната политическа подкрепа.

Обвързаностите с политически партии водят до такива последствия. Всички отрицателни последствия за Българската Патриаршия тепърва започват. Обвързването на Българската Патриаршия с политически партии и правителства поставя под риск нейното съществуване!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal