Начало » Новини » Светът » Архимандрит Атанасиос Гоцис е клирикът, който изгоря жив в автомобила си след катастрофа

Архимандрит Атанасиос Гоцис е клирикът, който изгоря жив в автомобила си след катастрофа

In other languages: EL


Автор: Йордан Георгиев

В неделя на 25 юли 2021, се престави в Господа на 52-годишна възраст, след пътен инцидент, Сингелът г-н Атанасиос Гоцис, ефимерий на Свещения Храм Преставление в плът (преместване с тяло) на Пресвета Богородица в Алмири, Коринт.

Архимандрит Атанасиос (в света Елевтерий) Гоцис е роден през 1969 г. Ръкоположен е за дякон на 25.01.2003 г. в Храма на Света Марина, Свещена Архиепископия на Атина и за презвитер на 09.02.2003 г. в Храм Рождество Богородично, Месохори, о-в Карпатос, от Митрополита на Карпатос и касос г-н Амвросий. На 01.11.2020 г. е назначен като ефимерий на Свещения Храм Преставление в плът на Пресвета Богородица, Алмири, Коринт.

От Свещената Митрополия на Коринт съобщиха, че „Изходното последование на блаженопочившия Архимандрит ще бъде днес на 27 юли 2021 от 17:30 ч. в Свещения Храм Благовещение Богородично в Атикия, Коринт, мястото на рождение на покойника. Нека бъде вечна паметта му“.

Припомняме, че на 25 юли 2021, Архимандрит Атанасиос след кръщене в Нафплио, по пътя за Атикия катастрофира, забивайки автомообила си в маслино дърво, след което той изгоря жив в него.

Самоличността на загиналия свещеник беше публично обявена вчера.

Бог да го прости! Царство му небесно!

Източник: orthodoxianewsagency.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal