Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Архиепископът на Атина към здравния министър на Гърция за ваксинацията: Ще се борим за доброто на хората. Заедно сме в това усилие

Архиепископът на Атина към здравния министър на Гърция за ваксинацията: Ще се борим за доброто на хората. Заедно сме в това усилие

In other languages: ELEN


Превод: Йордан Георгиев

С цялото си уважение поискахме от светите Отци да подкрепят и подпомогнат тези усилия за борба с пандемията“, заяви днес здравният министър на Гърция г-н Василис Кикилиас, след като посети Свещения Синод на Еладската Църква в Мони Петраки, Атина за да информира най-висшите духовници на Църквата за хода на пандемията, както и необходимостта от ваксинация. Той беше придружаван от експерт по епидемиология професор Сотирис Циодрас, председател на щаба за борба с пандемията.

Г-н Кикилиас подчерта, че „имахме удоволствието и честта днес да бъдем приети в Постоянния Свещен Синод и да информираме Негово Блаженство и Високопреосвещените свети Отци, за хода на пандемията, за хода на ваксинацията, за трудностите от мутациите на вируса, за много големия брой наши съграждани, които вече са ваксинирани, но също така и за тези, които все още тепърва трябва да бъдат ваксинирани, така че да се защитаваме един другиго в духа на Църквата, солидарността и любовта.

Искам да много ви благодаря за гостоприемството и приема. С цялото си уважение поискахме от светите Отци за пореден път да подкрепят и помогнат в духа на Христос на това усилие, така че по време на Йерархията, като се започне от ръководството и се стигне до последния свещеник, да можем на местно ниво и в нашите енории да информираме и да поощрим нашите съграждани, Вашето паство Блаженейши, така че и онези, които са имали своите съмнения или евентуално някои страхове, или са се нуждаели от по-нататъшно насърчение, или информиране, да могат да бъдат ваксинирани, за да защитим нашите съграждани, да защитим това благо на здравето и живота“.

Архиепископ на Атина и цяла Гърция г-н г-н Йероним заяви, че това е „полезна и решаваща среща“, по време на интервюто, което дадоха тримата пред медиите.

Ще се борим за доброто на хората. Всички ние бихме искали да кажем, че тези усилия продължават. Църквата ще положи тези усилия чрез духовни процедури с единствения мотив за справяне с пандемията“, добави Архиепископът.

Днешната среща беше решаваща и полезна. Г-н министърът, г-н Кикилиас, г-н професорът, г-н Циодрас и всички членове на Постоянния Свещен Синод прекарахме известно време в обсъждане, задълбочаване и вземане на някои решения, както от страна на нашите докладчици, нашите посетители, така и от страна на членовете на Постоянния Свещен Синод, в духа, в нашата работа, в нашето дело, да се борим, да воюваме, да помогнем за доброто на нашия народ.

Министърът ни говори за практическите въпроси и мисли, свързани с този курс разпространение и проблемите, които тази пандемия представя. Г-н професорът, г-н Циодрас, ни говори по въпроси предимно от неговата специалност, като експерт. Бяха зададени въпроси и получени отговори, бяха зададени много въпроси, бяха изслушани много позиции“.

От своя страна, Сотириос Циодрас заяви, че срещата е била конструктивна и че всички страни са заедно в търсене на истината. „Надяваме се чрез ваксинацията да се върнем към някаква нормалност“, подчерта той и добави, че в момента вирусът е много широко разпространен в общността.

Източник: ertnews.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal