Архиепископът на Атина Йероним II: Тук е ваксината, там е гробът. Направи своя избор

In other languages: ELEN


Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II отново препотвърди позицията на Еладската Църква, че ваксинациите са единственото средство за справяне с пандемията COVID-19.

По-специално, говорейки на събитие, организирано от община Левадия, Архиепископът заяви: „германците излязоха с едно просто предложение, както подобава на германците – тук е ваксината, там е гробът. Направи своя избор“.

Всички имаме едно задължение – да даваме любов. Любовта е не само да се грижа за себе си, но и за своя ближен. Понеже аз може да вярвам, че няма да се заразя, няма да се разболея, но не е сигурно. Поемам ли отговорността, че няма да бъда този, който ще предава вируса на друг?“, се запита Предстоятелят на Еладската Църква.

Припомняме, че Постоянният Свещен Синод на Еладската Църква издаде Енциклика относно пандемията и справянето с нея, озаглавена „Църквата и науката в борбата срещу пандемията“, а след това я изпрати до Свещената Архиепископия на Атина и Свещените Митрополии за информиране на вярващите християни.

Всъщност ще се разпространяват брошури с дванадесет въпроса и отговора по различни теми, дори относно чиповете, които теоретиците на конспирацията обичат да излагат като заплаха.

„Християните ни питат за ваксината, а лекарите ни отговарят“

Освен това, министърът на здравеопазването г-н Василиос Кикилиас и професора на Медицинския факултет г-н Сотирис Циодрас присъстваха на заседанието на Постоянния Свещен Синод, което се проведе във вторник, 13 юли 2021 г. На това заседание Архиепископът на Атина зададе много въпроси за хода на пандемията, както и относно употребата на новите ваксини срещу COVID-19, споделяйки опасенията и въпросите на клириците и миряните, членове на Еладската Църква.

Постоянният Свещен Синод на Еладската Църква заяви, че „Църквата се доверява на научната общност на лекарите, която денем и нощем се бори за освобождението на хората от смъртоносната пандемия. С Божието просветление и усилията на научните изследователи, човечеството вече разполага с ваксината, която е в състояние да изгради една стена в разпространението на пандемията. Надеждата се е увеличила за връщане към нормалността, но преди всички за безпрепятственото съучастие в Божестените Тайнства на нашата Църква, с кулминацията на Тайнството на Божествената Евахаристия“.

Представител на Постоянния Свещен Синод: Имаме доверие на учени и лекари

„Имаме доверие на учените и лекарите. Ваксината е единственият начин да се изгради стена на безопасност и здраве“, коментира представителят на Постоянния Свещен Синод Митрополитът на Илион г-н Атинагор, подчертавайки, че болшинството от свещениците и митрополитите ще бъдат ваксинирани.

Според Митрополит Атинагор, тъй като има хора, които или се съмняват, или се страхуват от ваксината, „ролята на Църквата е да сътрудничи с науката и да ги убеди. Това е средството да убедиш някои хора. Ако са убедени“.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal