Архиепископът на Албания Анастасий за преставянето в Господа на Митрополита на Киншаса Никифор

In other languages: EL – EN 


Превод: Йордан Георгиев

След като беше информиран за преставянето в Господа на Митрополита на Киншаса Никифор, Архиепископът на Тирана, Дирахион и на цяла Албания г-н г-н Анастасий отслужи дълбоко развълнуван трисагий, позовавайки се на личното им познанство и приноса на покойния Митрополит към Православната Автокефална Църква на Албания, той заяви:

С болка бяхме информирани за преставянето в Господа на нашия любим брат г-н Никифор. Преди своето църковно служение в Африка, блаженопочившият беше ценен сътрудник в Господа във възстановяването на Албанската Православна Църква, като първи директор на Църковния лицей „Чести Кръст” в Аргирокастрон (1998-2006).

Със своята мисионерска ревност, старание, образователен опит, простота на характера и православна духовност, той съществено допринесе за образованието и духовното изграждане на младите хора. Винаги сме поддържали братско общение в Христа Господа.

Църквата на Албания го поменава с признателност. Господ, когото обичаше с цялата си душа и със саможертва служеше в взискателни райони, нека да упокои благородната му душа в селенията на праведните”.

Източник: Ὀρθόδοξος Αὐτοκέφαλος Ἐκκλησία τῆς Ἀλβανίας | Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal