Архиепископията на Канада: Обожествяваш ли причастната лъжичка? Тогава ти си идолопоклонник

In other languages: ELEN


Превод: Йордан Георгиев

Колко жалко? Не го ли разбираш. Мислиш, че си по-православен ли? Крещиш във всички посоки, че притежаваш истината. Без да го осъзнаваш, ти обожествяваш причастната лъжичка. Божественото Причастие е Тяло и Кръв Христово. Това е лекарство за безсмъртие. Лъжичката за причастие е просто средство. Тя е средство, чрез което се преподава Божественото Причастие и нищо друго. Обожествяваш ли причастната лъжица? Тогава ти си идолопоклонник (паганист, езичник – Бел. прев.)

Всички новопровъзгласили се за безпогрешни са езичници, без дори да го осъзнават. Те крещят проглушително: ние имаме истината; ние знаем по-добре; ние сме истинските православни; никой друг нищо не знае – нито управляващите, нито лекарите, нито патриарсите, нито архиереите, нито свещениците. Всичко е машинация. Всичко е на сатаната. Ние имаме истината. Не се нуждаем от ваксини. Всичко е лъжа.

Всичко е пропаганда. Не слушайте учените. Слушайте само нас. Ние сме безпогрешни. Надминахме Папата и нека твърдим, че сме истински православни.

Колко жалко? Къде е смирението? Не виждате ли своя луциферски егоизъм? Това ли учи православната вяра? Това ли вдъхновява Светият Дух? Не. Всичко това е във вашето въображение. Всичко това е продукт на вашия луциферски егоизъм. Не виждате ли, че мнозина, които подкрепят тези идеи, са били заразени с коронавирус и колко от тях са починали? Нищо ли не може ли да ви възпре? Жалко.

Архиереи, свещеници, старци, монаси, монахини, обикновени хора, всички вие, които смятате, че сте по-истински православни от останалите, време е да си помислите върху това отново. Трябва да действате отговорно. Това означава, че трябва да признаете, че коронавирусът е реалност. Признавайки това, трябва да дадете добър пример на другите. Бъдете първите, които ще се ваксинират. Станете пример и накарайте всички да си поставят ваксината. Така че най-накрая да можем да се спасим от тази проклета коронавирусна болест.

С егоизма си вие се лишавате от Тялото и Кръвта Христови. Скандализирате вярващите, като бягате при старокалендарци и при други, които не следват истинския православен дух, за да им служите. Това е не само неуважително, но и недоверие към Разпнатия и Възкръснал Христос.

Елате на себе си. Покайте се. Помислете за злото, което правите. Водите себе си към ада като влачите и другите с вас.

Смирение и благоразумие. Смирението е основата на всички добродетели, а благоразумието е съвкупност от всички добродетели. Трябва да се молите. Поискайте Дух Светий да ви просветли. Намерете подходящите духовници. Изповядайте се. Плачете за греховете си. Поискайте от милостивия Бог да ви прости. Той ще ви прости. Той е много милостив. Това е реалността. Всичко останало е продукт на вашия луциферски егоизъм.

Източник: Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά | Greek Orthodox Archdiocese of Canada

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal