Антиваксъри „атакуваха“ Митрополита на Патра. Той заяви: Изразявам позицията на Синода, че единственият път за връщане към нормалността е ваксинацията

In other lanaguages: EL


Автор: Йордан Георгиев

Митрополитът на Патра г-н Хрисостом стана мишена на християно-талибани, антиваксъри и привърженици на конспиративните теории, които отидоха да протестират пред Митрополитския Палат, изисквайки от него да осъди ваксините.

От thebest.gr се свързаха с Митрополита на Патра, но той отказа да направи публично изявление по въпроса. Единственото, което заяви е следното:

Без коментар. Нямам изявление, нито коментар. Видяхте сами какво се случи, можете да прецените и сами да си направите изводите. Изразявам напълно възгледите на Свещения Синод“.

Вчера около обяд антиваксъри се бяха събрали на площад Георгиу, след това отидоха до Митрополитския Палат с призив Митрополит Хрисостом да излезе на балкона и публично да осъди ваксините.

Антиваксърите в Гърция, които изключително малцинство губят своите позиции, особено след като Църквата не поддържа техните възгледи, застрашаващи човешкия живот. Нито Архиепископът, нито Митрополитите застанаха на тяхна страна. Точно заради това се чуха и различни лозунги както срещу Митрополита, така и срещу Архиепископа на Атина и цяла Гърция. За да се чувстват сигурни в ненормалните си възгледи те искат подрепа от Църква, която не получават. Църквата счита техните възгледи за такива, които водят към смърт нещо, което напълно противоречи и на Учението на Църквата, където животът е най-висше благо.

Служители от Митрополията заявиха, че точно в този момент Митрополията е останала без охрана, когато е имала най-голяма нужда.

Важно е да се припомни, че Митрополит Хрисостом по време на срещата си с управителя на 6-то Здравно префектурно управление (Пелопонес, Йонийските острови, Епир и Западна Гърция) г-н Янис Карвелис заяви, че ваксинацията е единственият път:

Трябва да спазваме мерките, така че не само да предпазим себе си, което е огромна грижа, но и най-вече другите.

Живеем в едно общество, където се нуждаем един от друг и с любов трябва да защитаваме своя ближен, който е образ Божий и който е нашето семейство. Искам да ви уверя, че ще продължим да си сътрудничим за да се справим с пандемията“, допълни Митрополит Хрисостом.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal