Англия победи Украйна с 4:0 на последния четвъртфинал на UEFA Euro 2020. Предстоятелят на УГКЦ Святослав Шевчук: Тази игра обедини много разделени, нека пораженията не ни спират

Англия победи Украйна с 4:0 на последния четвъртфинал на UEFA Euro 2020.


Автор: Александър Иванов

Англия победи Украйна с 4:0 на последния мач от четвъртфиналите на UEFA Euro 2020, игран на „Стадио Олимпико“ в Рим, и по този начин се класира за първи път от 1996 насам сред последните четири на Европейско първенство. „Трите лъва“ демонстрираха страхотна ефективност в атака, като отправиха общо шест точни удара в мача, четири от които бяха превърнати в голове. Украинците пък бяха видимо изморени след драмата срещу Швеция в осминафиналите и в събота бяха далеч от най-добрите си дни. Футболистите на Андрий Шевченко обаче могат да бъдат горди със своето представяне и първото в историята класиране на страната за 1/4 финал на еврофинали.

Предстоятелят на Украинската Гръко-католическа Църква Архиепископ Святослав Шевчук коментира поражението на Украйна на Европейското първенство по футбол 2020.

Искам да благодаря на националния отбор по футбол на Украйна за тяхната отдадена игра и най-важното за това, че ние, украинците, не се срамуваме от нашия отбор! Но днес специално искам да благодаря на съгражданите ни, които се обединиха преди и по време на играта в една общност, в едно семейство от синове и дъщери на Украйна и наистина станаха дванадесетият играч на националния ни отбор. Благодарим на нашата общност, която беше аплодирана на стадиона в Рим. Благодарим на всички, които се грижеха за нашия отбор в различни части на света от Австралия до Северна и Южна Америка. Благодарим ви, фенове, че подкрепяте нашия отбор не само в моментите на победи, но както се вижда от различните многобройни ваши коментари в социалните мрежи – и в моментите на поражения. Тази игра обедини много разделени! В духовния живот на човека, както и в спорта, нашите победи са тясно преплетени с нашите поражения. Във времена на поражения и падения трябва с упование в Бога да намерим сили да се изправим и да продължим напред с вяра, надежда и любов. Нека пораженията да не ни спират, а да се превърнат във важен опит и изживяване, което ще ни доведе до победи!“ – написа на страницата си във Facebook Архиепископ Святослав Шевчук.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal