Американски мисионери загинаха при самолетна катастрофа


Според Premier Christian News мисионерите Трент Хостетлър (35 г.) и Джон Милър (43 г.) са били в Хаити, за да работят в мобилна клиника. В петък вечерта двамата мъже се качили на самолет с още четирима души, пътуващи от Порт-о-Пренс до Джакмел. Самолетът се е разбил и всички пътници са загинали.

Бременната съпруга на Хостелър, Ерика, и трите им деца се качили на предишен самолет с няколко приятели. В първия самолет нямало място за двамата мисионери. Първият полет е пристигнал безопасно до Джакмел. Вторият самолет обаче се разбил, убивайки всички на борда.

Gospel To Haiti, християнска организация със седалище в САЩ, съобщи трагичната новина на страницата си във фейсбук.

„Моля ви, молете се! Това е много тъжен ден за всички нас, които служим в християнската мисия Евангелието в Хаити“, пишат от групата.

„Трент и Ерика и тяхното семейство, са отлетели обратно за Хаити след няколкоседмичен престой в САЩ. Джон Милър също е летял с тях, за да прекара известно време в Хаити като евангелизатор, работейки в мобилна клиника в района. Поради всички вълнения в Порт-о-Пренс, те решили да вземат малък самолет от Порт-о-Пренс до Джакмел“, пише в публикацията.

Gospel To Haiti отбелязва, че групата от първия самолет е „била много загрижена“, след като вторият самолет не се появил, но те „скоро чули, че самолетът е паднал някъде близо до Леогане“, крайбрежен град на около 30 км западно от Порт-о-Пренс.

„Беше сформиран и изпратен екип за издирване, който локализира самолета рано тази сутрин и потвърди, че всички 6 души са убити, включително Трент и Джон“, пишат от организацията.

„Молете се за съпругите и децата на Трент Хостетлър и Джон Милър. Трент беше на 35 години, а Джон на 43 години.“

Източник: evangelskivestnik.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal