Александрийският Патриарх Теодор II поздрави президента на Египет Абдел Фатах Ел-Сиси по случай националния празник на страната

In other languages: EL


Превод: Йордан Георгиев

Негово Божествено Блаженство Патриархът на Александрия и цяла Африка г-н г-н Теодор II поздрави президента на Египет г-н Абдел Фатах Ел-Сиси по случай националния празник на страната, който се чества на 23 юли.

Същевременно с това, Александрийският Патриарх поднесе своите пожелания и към Въоръжените сили на Египет „голямата армия на Египет, по повод годишнината от славната Революция от 23 юли 1952 г., осъвеществена от Движението на свободните егитептски офицери“.

Както се отбелязва в съотвеното комюнике, Патриаршеският Епитроп за арабоезичните православни християти Митрополитът на Ермуполис г-н Николай, отбелязвайки в книгата за поздравления патриаршеските пожелания „едно от постиженията на тази борба беше изтеглянето на британските въоръжени сили от Египет и връщането на Суецкия канал в египетско управление“.

Нека Бог да пази Египет, под ръководството на египетския лидер Ел-Сиси. Нека Бог да защитава Въоръжените сили на Египет“, завърши Предстоятелят на Православната Църква на Африка г-н г-н Теодор II.

Снимка: © Archive, Egypt today

Източник: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal