Агитаторите на ПП „ГЕРБ“ и проводници на Москва – Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай и Старозагорски Киприан – съслужиха заедно в Пловдив за празника на Света Марина. Масово нарушаване на ковид мерките | VIDEO & СНИМКИ


Автор: Doxologia Infonews

На 17 юли 2021 – празникът на Света Великомъченица Марина – в Митрополитския Храм на Света Марина в Пловдив беше отслужена Многоархиерейска Божествена Литургия.

Литургията беше възглавена от Ловчанския Митрополит Гавриил в съслужение с Митрополитите Пловдивски Николай, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий; с Епископите Велички Сионий, Мелнишки Герасим, Знеполски Арсений, Смоленски Висарион; както и с клирици от Българската Църква и представители на Румънската и Московската Патриаршии в България.

Присъстваха и редовните приятели на Митрополит Николай – кметът на Пловдив от ПП „ГЕРБ“ Здравко Димитров (масон), избраният за депутат в 45 и 46 НС Радослав Чолаков, чиято майка оглавява Културния отдел в Пловдивска Митрополия, и бригадният генерал Явор Матеев (чието израстване в кариерата стана по време на управлението на Бойко Борисов).

Важно е да отбележим, че на богослужението съслужиха тримата митрополити, вречени във вярност на Москва, зависими от политическа партия „ГЕРБ“ и нейния вожд Бойко Борисов, и близки до различни олигархични кръгове в България – Старозагорски Митрополит Киприан, Пловдивски Митрополит Николай и Ловчански Митрополит Гавриил, за които припомняме, че агитираха гражданите да гласуват за ПП „ГЕРБ“ и Борисов (вижте активните хиперлинкове върху имената им).

Предната вечер, на 16 юли, по време на Вечернята в храма, Митрополит Николай награди Митрополит Гавриил с панагия и кръст за вярно служение на Москва и ПП „ГЕРБ“. На Литургията пък Николай получи награда (панагия и кръст) от агента на ФСБ и представител на Московския Патриарх Кирил в БПЦ Архимандрит Васиан Змеев – също за вярно служение на Москва.

Дълго време Пловдивският Митрополит Николай се опитваше да внушава в обществото, че не е в добри отношения с Ловчанския Митрополит Гавриил, и че едва ли не се обявява против вмешателството на Московската Патриаршия в делата на БПЦ. Разбира се това не е вярно. И тримата митрополити – Киприан, Николай и Гавриил – имат сериозни зависимости от Московската Патриаршия и службите на Кремъл, а във вътрешен план и зависимости от различни олигархични престъпни групи, вкл. и от ПП „ГЕРБ“.

По време на богослужението в храма не бяха спазвани никакви противоепидемични мерки. Хората не спазваха дистанция и не носеха предпазни маски на лицата си.

Прави впечатление, че все повече в православните храмове в България се въвежда една руска неправославна традиция жените да бъдат забулвани като мюсюлманки с фереджета. Тази традиция е чужда на Църквата в България, която е длъжна да се придържа към автентичната православна традиция – византийската традиция, при която жените и мъжете са равни и жените не носят фереджета.

Освен това, при положение, че на патриаршески литургии не се събират толкова много митрополити и епископи, е недопустимо Пловдивският Митрополит Николай, който има голямо желание на стане патриарх (но ще си остане само с желанието), да събира толкова много митрополити и епископи на един храмов празник, макар и да е митрополитски. Скромността и смирението са присъщи за християнина, но очевидно тези добродетели не кореспондират с неговото амплоа.

СНИМКИ ОТ ВЕЧЕРНЯТА

ВИДЕО ОТ ВЕЧЕРНЯТА

СНИМКИ ОТ ЛИТУРГИЯТА

ВИДЕО ОТ ЛИТУРГИЯТА

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal