Φιλορώσοι πολιτικοί και Ρωσική Εκκλησία ετοιμάζουν πληροφοριακή προβοκάτσια στους εορτασμούς της Βάπτισης των Ρως

In other languages: UKR


Δεν προκαλεί πλέον εντύπωση το γεγονός ότι οι φιλο-ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, όπως το κόμμα «Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα» και η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε αφορμή ενόψει της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο, στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, προκειμένου να οξύνουν τα πράγματα στο μέγιστο. Σε πληροφοριακό, επικοινωνιακό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως γράφει ο αναλυτής Ολεξάντρ Κοβαλένκο, ήταν αναμενόμενο ότι ως βάση για την υλοποίηση τέτοιας υπονομευτικής ενέργειας θα επέλεγαν την ημέρα βάπτισης των Ρως, με την αφορμή της οποίας στην Ουκρανία θα διεξαχθεί ο αποκαλούμενος «τριήμερος εορταστικός μαραθώνιος».

Για την πλήρη μιντιακή κάλυψη αυτών των εκδηλώσεων στις 26, 27 και 28 Ιουλίου θα χρησιμοποιηθούν καμιά 50αρια τηλεοπτικά συνεργεία του φιλο-ρωσικού προπαγανδιστικού καναλιού «Πρώτο ανεξάρτητο», το οποίο δημιουργήθηκε από τις «στάχτες» των τριών καναλιών του «κουμπάρου του Πούτιν» Βίκτορ Μεντβενσιούκ, που έκλεισε πριν από λίγους μήνες. Αναμένεται λοιπόν ότι μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες θα χωρέσουν όλα τα επιχειρήματα της ρωσικής προπαγάνδας που έχουμε ακούσει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εκείνες τις ημέρες, ο λόφος του Βλαδίμηρου στο Κίεβο – το κυρίως σημείο των εκδηλώσεων, θα γεμίσει με «προσκυνητές» της Ρωσικής Εκκλησίας από διάφορα σημεία της Ουκρανίας και όχι μόνο. Η κατάσταση θα είναι «ιδανική» και για πάσης φύσεως προβοκάτσιες με ενδεχόμενες επιθέσεις κατά των προσκυνητών, οι οποίες θα «χρεωθούν» σε «ουκρανούς εθνικιστές». Ιδιαίτερα αυτό αφορά το κόμμα «Αντιπολιτευόμενη πλατφόρμα», το οποία και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει έμμισθους «ακτιβιστές», που έκαναν επιθέσεις στα εκλογικά τους κέντρα προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον των μίντια επάνω τους και να εμφανίζονται ως θύματα πολιτικών διώξεων.

Ανάμεσα στους ομιλητές των εκδηλώσεων έχουν προσκληθεί «τοξικά» άτομα, κρυφοί υποστηρικτές του Κρεμλίνου, οι οποίοι προωθούν συγκεκαλυμμένα τις ιδέες του «ρωσικού κόσμου». Ανάλογες είναι και οι συμμετοχές όσον αφορά την μουσική συνοδεία των εκδηλώσεων. 

Επί τρεις ημέρες αναμένεται ευρεία πληροφοριακή επιχείρηση αποσταθεροποίησης, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει συνεχής αναμετάδοση της ρωσικής προπαγάνδας και θα τεθούν οι βάσεις για την υπονόμευση της επίσκεψης Βαρθολομαίου στην Ουκρανία. Όσο μάλιστα πλησιάζει η ημέρα της επίσκεψης τόσο πιο απότομες και ακραίες αναμένεται να γίνουν οι κινήσεις της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία και του φιλο-ρωσικού κόμματος. Μέχρι στιγμής, αυτές οι δομές φαίνεται να αποτυγχάνουν στην εκτέλεση μιας ακόμα αποστολής που τους ανατέθηκε από τους «καθοδηγητές» τους, δηλαδή στην ακύρωση της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη. Και οι ίδιοι φυσικά το καταλαβαίνουν αυτό, γεγονός που αναμένεται να τους οδηγήσει σε περισσότερο ακραίες και ριζοσπαστικές πράξεις προκειμένου να μην «στεναχωρήσουν» τα «αφεντικά» τους.

Πηγή: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal