Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: BG EN


Στο Ιερό Κελί των Αρχαγγέλων στη Μικρά Αγία Άννα τελέστηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στην Εξόδιο Ακολουθία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοαμαίο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όορυς και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρίσκεται και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.

Ο μακαριστός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και δυστυχώς η κατάστασή του ήταν αρκετά δύσκολη αφού έπρεπε να διασωληνωθεί εξαιτίας υποτροπής σε υποκείμενα νοσήματα. Τελικά υπέκυψε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

«Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με αφοσίωση προσφέροντας ταπεινά τον εαυτό του θυσία στην Ιεραποστολή της Αφρικής» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής για την εκδημία του μακαριστού Ιεραποστόλου Ιεράρχη.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»


Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal