Πρώτη αυτοπρόσωπη συνάντηση Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμου με την Νεολαία

Τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμο και τον Επίσκοπο Φωκαίας Ιωάννη πλαισιώνουν νέοι και νέες της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου στην πρώτη αυτοπρόσωπη συνάντηση τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Φωκαίας Ιωάννη, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, είχε την πρώτη αυτοπρόσωπη συνάντηση με νέους και νέες που διοργάνωσε η κοινότητα του Καθεδρικού Ναού της Αναλήψεως στην πόλη Ωκλαντ. Συμμετείχαν πάνω από εξήντα νέοι και νέες από τις κοινότητες της Αναλήψεως Ωκλαντ, Τιμίου Σταυρού Μπέλμοντ, Αναστάσεως του Κάστρο Βάλεϊ, Γεννήσεως του Χριστού Νοβάτο και Αγίου Νικολάου Σαν Τζοσέ. Πέρασαν ευχάριστα ένα απόγευμα, ανανέωσαν τις φιλίες τους και σύναψαν καινούργιες, ενώ αποκατέστησαν την εγγύτητά τους, η οποία είχε διαταραχθεί κατά τους προηγούμενους 18 μήνες λόγω του αποκλεισμού από τον κορωνοϊό.

Οι νέοι που συμμετείχαν συγκεντρώθηκαν στην όμορφη πλατεία του Καθεδρικού της Αναλήψεως με θέα τον κόλπο του Αγίου Φραγκίσκου, απόλαυσαν ένα εύγευστο δείπνο και στη συνέχεια έπαιξαν βόλεϊ,  μπάσκετμπολ, διάφορα παιχνίδια και χόρεψαν ελληνικούς χορούς. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν γύρω από φωτιά γνωστή ως campfire και αντάλλαξαν σκέψεις γύρω από την Ορθόδοξη Πίστη με την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Γερασίμου.

Σχολιάζοντας ο Μητροπολίτης Γεράσιμος τις επιπτώσεις της πανδημίας, είπε πως «επειδή δεν μπορούσατε να δείτε τους φίλους σας κατά πρόσωπο, αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν λιγότερο φίλοι σας από ό,τι ήταν προηγουμένως. Το ίδιο ισχύει και για τον Θεό, ο Οποίος ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ο Πατέρας μας, ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός».

Είπε ακόμα πως «τώρα αγαπητά μου παιδιά είναι καιρός να γιορτάσουμε. Είναι καιρός να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας συγκέντρωσε και πάλι μαζί. Αυτή η εκδήλωσή μας δεν είναι απλώς να γιορτάσουμε το ξεκίνημα του καλοκαιριού, αλλά να εγκαινιάσουμε την επανένωσή μας ως μία οικογένεια της Εκκλησίας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του Εσπερινού στη διάρκεια του οποίου όλοι κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες και με έναν θερμό αποχαιρετισμό και την υπόσχεση από όλους ότι θα συναντηθούν και πάλι πολύ σύντομα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal