Ο Μητροπολίτης Σητείας στην Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη


Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα σε ανταπόδοση της επίσκεψης της κ. Υφυπουργού κ. Ζαχαράκη πριν από ενάμιση μήνα στην ιστορική Μονή Τοπλού, στο πλαίσιο προώθησης της κρητικής γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, ως εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Σεβασμιώτατος ως Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» έθεσε και ανέπτυξε στην Υφυπουργό μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην προβολή και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Μνημείων της Κρήτης, την προώθηση των ποιοτικών μοναστηριακών προϊόντων και την έναρξη συνεργασίας για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς.

Επίσης ο κ. Κύριλλος συζήτησε με την Υφυπουργό Τουρισμού διεξοδικά για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ανατολικής Κρήτης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη για την εποικοδομητική συνεργασία και ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος της επέδωσε την αναμνηστική πλακέτα από τις πρόσφατες επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από τη σφαγή των Πατέρων της Μονής.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal