Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την 47η επέτειο της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο

In other languages: EN


ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος με την ευκαιρία της 47ης επετείου από την Τούρκικη εισβολή στην Κύπρο εξέδωσε ειδικό μήνυμα θυμίζοντας τα οδυνηρά γεγονότα της εποχής και καλεί όλες τις κοινότητές της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης να τελέσουν επιμνημόσυνή δέηση στη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά την εισβολή.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος αναφέρει στο μήνυμα του πως «στις 20 Ιουλίου, 1974 ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε τα μέγιστα στη διάρκεια της εισβολής από τις Τουρκικές Δυνάμεις. Από την ημέρα εκείνη έχει αλλάξει για πάντα η ζωή τους. Η καταστροφή, ο διωγμός, η απώλεια των οικιών, των εργασιών και της ζωής είναι μία διαρκής υπενθύμιση εκείνων των μαύρων ημερών οι οποίες εξακολουθούν μέχρι σήμερα έπειτα από 47 χρόνια».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Γεράσιμος τονίζει πως «ενώ έχομε ευλογηθεί με πολλές ελευθερίες σε τούτη τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν από καταπίεση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, καθώς  ενθυμούμαστε εν θερμή προσευχή όλους εκείνους των οποίων τα δικαιώματα τους έχουν αφαιρεθεί και εξακολουθούν να διώκονται».

Αναφέρει ακόμα πως «ζητώ όπως κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή. Να θυμηθούμε όλους τους αδελφούς μια αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, να τους έχουμε στη προσευχή μας καθώς αναζητούν ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα  τους δια της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας καθώς επίσης και με την υπόσχεση μας για παροχή κάθε συμπαράστασης για την απόκτηση της ελευθερίας που τους αρμόζει».

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος είναι εκ των ολίγων ιεραρχών στην Εκκλησία της Αμερικής ο οποίος αναφέρεται συχνά στο συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal