Ο Επίσκοπος των Ασσυρίων στον Μητροπολίτη Βελγίου | ΦΩΤΟ

In other languages: FRENBG


Τον Επίσκοπο των Ασσυρίων στην Δυτική Ευρώπη Mar Awraham Youkhanis δέχτηκε στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2021.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Ασσύριου Επισκόπου, ο οποίος ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την παρουσία της Εκκλησίας του στην Ευρώπη και αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες κοινότητες, μία εκ των οποίων εδρεύει σε προάστιο της βελγικής πρωτεύουσας.

Ο Σεβασμιώτατος άκουσε με προσοχή τον φιλοξενούμενο Επίσκοπο, του εξέφρασε την συμπάθειά του για τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, καθώς την στήριξή του στους Ασσύριους πιστούς του Βελγίου και δεν απέρριψε το ενδεχόμενο πιθανούς μελλοντικής συνεργασίας.

Πηγή: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal