Ορθόδοξη τρομοκρατία: Η οργάνωση «Miriani» και η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία επιδιώκουν επιδημιολογική και κοινωνική αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας

In other languages: UA


Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η λεγόμενη ομάδα πιστών «Miriani» (μτφρ.: λαϊκοί), η οποία λειτουργεί υπό την κάλυψη της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, δημιουργήθηκε με σκοπό την υπονόμευση της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία και την αποσταθεροποίηση της κοινωνικής συνοχής στην Ουκρανία.

Είναι γνωστά σχεδόν τα πάντα σε σχέση με την συγκεκριμένη οργάνωση: Ποιος είναι επικεφαλής, ποιος την χρηματοδοτεί, ποιος την στηρίζει επικοινωνιακά και πολιτικά. Και όλες αυτές οι πληροφορίες αποδεικνύουν αυτή δεν έχει δημιουργηθεί μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες που συμβαίνουν συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά «τεχνητά» και μάλιστα με τη βοήθεια ρωσικών υπηρεσιών. Εκείνο που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο είναι το σχέδιο δράσης της οργάνωσης για την επίτευξη των στόχων της. Ή μήπως και αυτό είναι ήδη γνωστό;

Ένα μήνα νωρίτερα, όταν οι «Miriani» έγιναν γνωστοί στο ευρύ κοινό, ο αναλυτής Ολεξάντρ Κοβαλένκο είχε αναφερθεί στη διαδικασία υπονόμευσης που αναμενόταν να θέσει σε εφαρμογή η συγκεκριμένη οργάνωση. Την ίδια ώρα, και οι ίδιοι οι ιερείς της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας -όσοι απ’ αυτούς έχουν την «άδεια να μιλούν δημοσίως»- έκαναν λόγο για το «σενάριο Μαυροβουνίου» που δήθεν λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία. Την ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου αποσταθεροποίησης μπορούμε να δούμε ήδη από τώρα.

Συγκεκριμένα, στις 16 Ιουλίου η αποκαλούμενη οργάνωση «Miriani» απευθύνθηκε στον δήμαρχο Κιέβου με το αίτημα να διασφαλιστούν ιατρική συνοδεία, σημεία παροχής πόσιμου νερού, χημικές τουαλέτες και κάδοι απορριμμάτων για τη διεξαγωγή της σταυρο-πορείας που θα κάνουν στις 27 Ιουλίου, με αφορμή τους εορτασμούς της Βάπτισης των Ρως – Ουκρανίας. Και το βασικότερο, ζήτησαν να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να εξετασθεί λεπτομερώς αλλά πρώτα να θυμίσουμε ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχαμε αναφερθεί (στο άρθρο «Φιλορώσοι πολιτικοί και Ρωσική Εκκλησία ετοιμάζουν πληροφοριακή προβοκάτσια στους εορτασμούς της Βάπτισης των Ρως») στο πως οι φιλο-ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία σκοπεύουν να μετατρέψουν τον εορτασμό Βάπτισης των Ρως σε πανηγύρι προπαγάνδας. Αυτό θα ταιριάξει όχι μόνον στον σκοπό που έχουν για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας αλλά θα ενισχύσει και τα επιχειρήματα υπέρ του «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός», που πρόσφατα διατύπωσε ο Βλ. Πούτιν στο πολυσυζητημένο άρθρο του.

Οι «Miriani», όντας γέννημα της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, επιδεικνύουν αντίστοιχη απάνθρωπη αντιμετώπιση για τους ενορίτες, την οποία επιδεικνύει και η θρησκευτική οργάνωση που τους δημιούργησε. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι τέτοια μαζική συγκέντρωση ανθρώπων σε ένα μέρος χωρίς την τήρηση ελάχιστων προσωπικών μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο της προστασίας από την πανδημία, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Ουκρανία. 

Οι πορείες των «Miriani» αποτελούν από μόνες τους πανδημική βόμβα που αναμένεται να σκάσει δύο εβδομάδες αργότερα, και ειδικότερα, το διάστημα πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Κίεβο για τους εορτασμούς των 30 ετών της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Και είναι πιθανό αυτό ακριβώς να αποτελεί τον στόχο της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, ότι δηλαδή βλέποντας την καταστροφική αύξηση των ασθενών του κόβιντ στην Ουκρανία – δηλαδή μια υγειονομική καταστροφή- ο Οικουμενικός Πατριάρχης να αποφασίσει την ακύρωση της επίσκεψής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός ότι θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες άτομα, τους ενορίτες τους και όσους έρθουν αργότερα σε επαφή μαζί τους, μόνο και μόνο για να ακυρώσουν την επίσκεψη.

Βεβαίως το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν υπολογίζουν τη ζωή και την υγεία των ενοριτών τους το βλέπουμε συχνά. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι βγάζουν έξω τους ενορίτες σε σταυρο-πορείες χιλιομέτρων ενώ στην Ουκρανία επικρατεί καύσωνας, είναι μια ακόμα απόδειξη. Και με δεδομένο ότι πολλοί από τους πιστούς είναι άνθρωποι μιας συγκεκριμένης ηλικίας, είναι ζήτημα χρόνου προκειμένου να συμβεί κάτι κακό.

Και βέβαια, το τελευταίο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το αίτημα των «Miriani» για παροχή φύλαξης στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν. 

Θυμίζουμε ότι η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία έχει πραγματοποιήσει πολλές σταυρο-πορείες στο παρελθόν. Σε αυτές βλέπαμε ότι μαζί με άλλους πιστούς, υπήρχαν πάντα ενορίτες με εμφάνιση… αθλητική που μπορούσαν να διαφυλάξουν την τάξη και την ασφάλεια. Ποτέ δεν έχουμε δει επιθέσεις σε βάρος αυτών των «περιπάτων».

Γιατί ειδικά τώρα χρειάστηκαν επίσημη φύλαξη; Μήπως εξαφανίστηκαν οι νεαροί αθλητικής εμφάνισης από τις γραμμές τους; Όπως μπορούμε να δούμε σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις, αυτοί όχι μόνον δεν έφυγαν αλλά -σε ορισμένες περιπτώσεις- έγιναν και περισσότεροι από πριν. Ή μήπως και άλλες φορές η αστυνομία δεν συνόδευε αυτές τις πορείες, οι οποίες παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος (όπως πρόσφατα στην Οδησσό); Πάντοτε η αστυνομία ήταν παρούσα. Γιατί λοιπόν τώρα να τονίζεται τόσο πολύ το θέμα της ασφάλειας;

Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο επιστρέφουμε στην αρχή του κειμένου και συγκεκριμένα στο «σενάριο του Μαυροβουνίου», το οποίο τόσο πολύ αρέσει στην ηγεσία της Εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας. Η οποία παρεμπιπτόντως είχε προσωπική ανάμειξη στην υλοποίησή του και εκεί. Βάσει αυτού του σεναρίου, αναπόσπαστο κομμάτι της αποσταθεροποίησης είναι κάποια κάποια επίθεση σε βάρος των πιστών της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας. Αλλά που να βρουν μια τέτοια επίθεση όταν κανείς δεν τους επιτίθεται; Είναι απλό. Θα την οργανώσουν μόνοι τους. 

Και αυτός φαίνεται να είναι πλέον ένας υπαρκτός κίνδυνος όσον αφορά αυτές τις σταυρο- πορείες σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Το να σημειωθεί, για παράδειγμα, κάποια έκρηξη ενώ περνάει η σταυρο-πορεία. Ή επίθεση από κουκουλοφόρους που φωνάζουν κάτι του τύπου «δόξα στην Ουκρανία» σε βάρος ηλικιωμένου πιστού της εν Ουκρανία Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τους τίτλους ειδήσεων, ειδικά σε εκείνα τα ΜΜΕ που έχουν σχέσεις με φιλορωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Ορισμένοι μπορούν να ισχυριστούν ότι ακόμα και η εν Ουκρανία Ρωσική Εκκλησία δεν θα έκανε κάτι τόσο απάνθρωπο σε βάρος των πιστών της. Σε αυτό μπορούμε να απαντήσουμε ότι για περισσότερο από έναν χρόνο οι επικεφαλείς αυτής της θρησκευτικής οργάνωσης δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας, θέτοντας σε ουσιαστικό κίνδυνο τους πιστούς τους. Έχουν δείξει επανειλημμένα ότι η ζωή και η υγεία των πιστών δεν έχει για αυτούς την παραμικρή αξία.

Οι «Miriani» λοιπόν δεν είναι απλώς μια «οργάνωση πιστών» όπως θέλουν να αυτοπροβάλλονται. Είναι μια ομάδα «αυτοκτονικών», οι οποίοι έχουν αποστολή από τους καθοδηγητές τους να προβούν σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και δημιουργίας συνθηκών που μπορούν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην κοινωνία και τη χώρα. Και δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι οι ενέργειές τους μπορούν να συγκριθούν με ενέργειες τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πηγή: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal