Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών ο π. Θεόδωρος Κοντίδης από το Τάγμα των Ιησουιτών

In other languages: BG


Σήμερα ανακοινώθηκε από την Αγία Έδρα ότι, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών Σεβασμιοτάτου π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου λόγω ορίου ηλικίας και εξέλεξε τον Ιερομόναχο του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών Πατέρων π. Θεόδωρο Κοντίδη νέο Αρχιεπίσκοπο – Μητροπολίτη των Καθολικών Αθηνών.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών θα είναι και Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου.

Ποιος είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος πατέρας Θεόδωρος Κοντίδης

Ο π. Θεόδωρος Κοντίδης κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας, όπου τελείωσε το δημοτικό. Συνέχισε τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων από όπου αποφοίτησε το 1974. Στη συνέχεια, έκανε μια μεγάλη διαδρομή με σπουδές και μετακινήσεις σε διάφορες πόλεις, όπως τη Ρώμη, τη Λουβαίν, το Παρίσι.

Στο τάγμα των Ιησουιτών εισήλθε το 1983. Τελείωσε την περίοδο του δοκιμίου στη Γαλλία και χειροτονήθηκε ιερέας στην Αθήνα, στην Εκκλησία της Ιεράς Καρδίας του Σωτήρος το 1988. Από τότε εργάστηκε σε εκδόσεις, στην ενορία και στην ποιμαντική της νεότητας. Σήμερα εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και ιδιαίτερα στο περιοδικό «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για τις ποιμαντικές δραστηριότητες του πνευματικού κέντρου «Μανρέσα», ο οποίος λειτουργεί ως χώρος για σεμινάρια και συναντήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Εδώ και είκοσι χρόνια εργάζεται στο πρόγραμμα προετοιμασίας των μελλονύμφων, ένα πρόγραμμα της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Φροντίζει να είναι πάντα παρών σε ορισμένες παλαιότερες δραστηριότητες, όπως τις συναντήσεις με τις κοινότητες «Πίστη και Φως», στις οποίες συμμετέχουν οικογένειες που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, καθώς και οι φίλοι τους. Επίσης, βοηθά ως ιερέας στις ποιμαντικές και κατηχητικές δραστηριότητες στην Ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’ Arc, στον Πειραιά.

Πηγή: cyclades24.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal