Μια «προφητεία» του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Μητροπολίτη Επιφάνιο | VIDEO

In other languages: UA – BG


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2007 είχε δεχθεί επισκέπτες από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο μελλοντικός (τότε) προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος. Ο ίδιος ο Επιφάνιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του για το Liga.net, διηγήθηκε πως τα λόγια που του είπε τότε ο Παναγιότατος τελικά βγήκαν προφητικά. 

«Ήμουν ακόμα λαϊκός και ζούσα στην Αθήνα, πρέπει να ήταν το 2006, μιλώντας μαζί μου ο Βαρθολομαίος μου είπε προφητικά λόγια: “Θα επιστρέψετε στην Ουκρανία, και σας περιμένει η υπηρεσία προς τον ουκρανικό λαό”. Τότε δεν το εξέλαβα σοβαρά αυτά τα λόγια και μάλλον τα ξέχασα κιόλας. Μόνο τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν προφητεία. Έτσι έγιναν τα πράγματα και σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση ήρθαμε κοντά. Και ποιος μπορούσε να το σκεφτεί ότι έτσι θα το φέρει η μοίρα και θα είμαι επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας;».

«Ξεκίνησα να του μιλάω ελληνικά. Εκείνος χάρηκε πολύ: “Πού ξέρετε ελληνικά;” Εγώ απάντησα: “τα μάθαινα στο πανεπιστήμιο, τώρα τα τελειοποιώ” Εκείνος ρώτησε: “και πόσο καιρό μένετε στην Αθήνα;”. Εγώ ήμουν στο Πανεπιστήμιο μόλις μερικούς μήνες. “Δεν γίνεται”-απάντησε ο Πατριάρχης “ορισμένοι μένουν στην Ελλάδα 10 ή 20 χρόνια και δεν έχουν μάθει τόσο καλά τη γλώσσα”» περιέγραψε ο Επιφάνιος αναφερόμενος στην συζήτηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι διατηρεί επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Επικοινωνούμε και μέσω τηλεφώνου και δια ζώης, όταν έρχομαι στην Κωνσταντινούπολη. Εξαιτίας της πανδημίας δεν υπήρξε τέτοια δυνατότητα. Τώρα αναμένουμε την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Πηγή: df.news

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal