Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Υποχρεούμαι να λέω ό,τι λέει η πλειονότητα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας για τον εμβολιασμό»

In other languages: BG


Αγαπητοί μου,

1. Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν ενδιαφέρονται καθόλου να γνωρίσουν τον Θεό, για τον Οποίο είμαστε πλασμένοι. Σας παρακαλώ και σας ικετεύω, αγαπητοί μου, να αρχίσετε σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, να σκέπτεστε τον Θεό και να ζητάτε να συνδεθείτε μαζί Του.

Αγαπήστε τον Θεό και σας υπόσχομαι ότι θα νοιώθετε πολύ ωραία και πολύ όμορφα. Μη μπερδεύεσθε με πολλά σχετικά με την γνώση του Θεού. Αρχίστε με την προσευχή. Οπωσδήποτε πρέπει να προσευχόμαστε.

Ξέρω ότι, σαν οικογενειάρχες που είστε, δεν έχετε πολύ χρόνο για πολλά. Αλλά σας λέγω να λέτε κάθε μέρα αυτές τις δύο προσευχές, που είναι οι πιο απαραίτητες.

Να λέτε το «Πάτερ ημών» και το «Πιστεύω». Μα και αν δεν έχετε χρόνο και γι᾽ αυτά, να σας γίνει ιερή συνήθεια να λέτε από μέσα σας την μικρούλα προσευχή, το «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΕ ΜΕ» και την άλλη προσευχή στην Παναγία μας, το «ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ».

Βλέπετε, αγαπητοί μου, ότι τα χρόνια μας είναι δύσκολα, γι᾽ αυτό και έχουμε ανάγκη από προσευχή στην Παναγία μας, για να μας σώζει από κάθε κακό.

2. Στα χρόνια μας, αδελφοί, πολυλέγουν για το σοβαρό θέμα του κορωνοιού και τον εμβολιασμό του. Και το είπα σοβαρό το θέμα, γιατί πεθαίνουν άνθρωποι απ᾽ αυτόν τον ιο.

Για μένα το θέμα είναι απλό. Και όμως το μπέρδεψαν μερικοί θρησκευόμενοι. Αλλά όπως για κάθε ιο – για την γρίπη, ως παράδειγμα, – γίνεται εμβολιασμός, έτσι και για τον κορωνοιό.

Εγώ, χριστιανοί μου, υποχρεούμαι να σας λέγω ο,τι λέγει και αποφασίζει η πλειονότητα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας.

Ρωτήστε όμως και τον ιατρό σας. Γιατί είναι πάλι αλήθεια και το άλλο, ότι το εμβόλιο φέρει σε πολλούς διάφορες παρενέργειες, ακόμη δε και θάνατο.

Σας εύχομαι πλούσια την ευλογία του Θεού στην οικογένειά σας και να έχετε δυνατή υγεία. Η Παναγία μας να σας ευλογεί.

Με πολλές ευχές,

† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal