Θεόδωρος Β΄: «Ξέρω ότι η καρδιά του Προέδρου Αλ Σίσι βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια», είπε στην Υποκυβερνήτρια της πόλης | VIDEO


Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδεχόμενος στην έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου την Υποκυβερνήτρια της Μεγάλης Πόλης της Αλεξανδρείας, την Δρα Ζακλίν Άιζερ.

Μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στον Κυβερνήτη της πόλης, Στρατηγό Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε προς την Δρα Ζακλίν Άιζερ, με αφορμή την επίσκεψή της στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου συνόδευε τους Απόδημους νέους Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, της 4ης φάσης του προγράμματος “ΝΟΣΤΟΣ”:

«Στο πρόσωπό σας χαιρετίζω την Αλεξάνδρειά μας, τον Διοικητή μας. Και χαίρομαι διότι κάθε μέρα, κάθε λεπτό βλέπω να γίνεται μία πανέμορφη πόλη. Είναι η βασίλισσα της Μεσογείου, αλλά τώρα, ο Πρόεδρός μας μένει μεν στο Κάιρο αλλά ξέρω ότι η καρδιά του Προέδρου Αλ Σίσι είναι στην Αλεξάνδρεια. Και θέλει να την δει να είναι ο Φάρος, όπως ήταν πάντα.

Καλοσωρίζω την Υποκυβερνήτρια και εύχομαι χαρά και υγεία στον Διοικητή μας και σε όσους ονειρεύονται μία ανθρώπινη, ειρηνική, φιλική και όμορφη Αλεξάνδρεια».

Από την πλευρά της, η Υποκυβερνήτρια της Αλεξάνδρειας εξέφρασε τη χαρά της που βρέθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αναφέροντας:

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας. Βρισκόμαστε εδώ με την ομάδα Ελλήνων, Κυπρίων και Αιγυπτίων του «ΝΟΣΤΟΣ» που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την ενίσχυση της αιγυπτιακής ταυτότητας σε νέους διαφορετικών εθνικοτήτων όλου του κόσμου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και για τη μεγάλη φιλοξενία που μας προσέφερε. Σας ευχαριστούμε!»

Πηγή: ekalexandria.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal