Η Πρέσβυς της Γαλλίας στον Μητροπολίτη Βελγίου | ΦΩΤΟ

In other languages: FRNLBG


Την Πρέσβυ της Γαλλίας στο Βασίλειο του Βελγίου κα Helene Farnaud-Defromont δέχτηκε, στην έδρα του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κας Πρέσβεως, η οποία θέλησε να συναντήσει τον επικεφαλής των Ορθοδόξων έναντι του κράτους και να ενημερωθεί για την ιστορία και τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παρουσία των Ορθοδόξων στο Βέλγιο, στην ιστορική τους πορεία από τις αρχές του περασμένου αιώνα, στην σημερινή κατάσταση με την κρατική αναγνώριση και στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Ορθοδόξων παρουσιών.
Η κυρία Πρέσβυς άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τα όσα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, και θέλησε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάστηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία και την αγαστή συμπόρευση με τις κρατικούς φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Ακολούθησε διάλογος και η αναμνηστική φωτογραφία.

Πηγή: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal